Predstavitvena informacija

Čakalne dobe se podaljšujejo – kako hitreje do specialista?

Dolge čakalne dobe v slovenskem zdravstvu so se zaradi epidemije covida-19 samo še podaljšale. Ali ste vedeli, da za operacijo krčnih žil čakate kar 426 dni?
Fotografija: Zagotovite si hitrejši dostop do zdravstvenih storitev. FOTO: Zavarovalnica Generali
Odpri galerijo
Zagotovite si hitrejši dostop do zdravstvenih storitev. FOTO: Zavarovalnica Generali

Čakanje na pregled pri specialistu ali na kirurški poseg je stresno in dolgotrajno. Prav to čakanje pri marsikaterem slovenskem pacientu vzbuja skrb, pa tudi stisko zaradi negotovosti, zato se marsikdo odloči za samoplačniške ambulante. Te pa so povezane s precejšnjimi dodatnimi stroški.

Poleg tega strokovnjaki opozarjajo, da nedopustno dolge čakalne dobe in težka dostopnost številnih zdravstvenih storitev lahko upočasnijo in negativno vplivajo na pravočasno pridobivanje diagnoze in potek zdravljenja.

Zadnji podatki NIJZ z dne 1. 2. 2021 kažejo, da je najdaljša čakalna doba za poseg z napotnico s statusom REDNO za poseg osteosinteza cervikalne hrbtenice (povprečna čakalna doba 790 dni). Čakalne dobe so dolge tako pri odraslih kot pri otrocih.


 

Kako lahko pridem prej na vrsto?

 
Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje sta osnova, s katero imamo dostop do zdravstvenih storitev in zdravil, vendar to ni dovolj, da bi si zagotovili hitrejši dostop do zdravstvenih pregledov. Ravno zato so pri zavarovalnici Generali združili svoja zdravstvena zavarovanja pod skupnim imenom Moj zdravstveni kasko. Gre za vrhunski paket zdravstvenih zavarovanj, ki bo vam in vašim družinskim članom omogočila vsestransko podporo na različnih zdravstvenih ravneh.

Moj zdravstveni kasko je celovita rešitev za vso družino. FOTO: Getty Images
Moj zdravstveni kasko je celovita rešitev za vso družino. FOTO: Getty Images

 

Kasko za vso družino


Tako kot zavarujete svojega novega konjička in mu zagotovite maksimalno asistenco, lahko z novim zavarovanjem poskrbite za brezskrbne zdravstvene storitve za vso družino.

Moj zdravstveni kasko zavarovalnice vključuje najboljša zdravstvena zavarovanja Generali v enem paketu:
  • Dopolnilno zdravstveno zavarovanje: Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije razliko do polne cene zdravstvenih storitev, česar obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije. Če dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nimate, morate za večino zdravstvenih storitev doplačati sami.
  • Zavarovanje Specialisti z asistenco: Ko potrebujemo pomoč zdravnika specialista, bi ga želeli obiskati čim hitreje. Velikokrat pa nam hitro okrevanje preprečijo dolge čakalne dobe. Zagotovite si takojšen dostop do posveta z zdravnikom splošne medicine na daljavo, ki vam lahko izda Halo Doktor napotnico za specialista v okviru tega zavarovanja, oziroma hiter dostop do zdravnika specialista in diagnoze ter hiter začetek zdravljenja in okrevanje.
  • Zavarovanje Zdravil: Zavarovanje, ki se priključi k zavarovanju Specialisti z asistenco, krije stroške zdravil, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije. To so zdravila, predpisana na beli (samoplačniški) recept, in zdravila, ki so na listi tako imenovanih medsebojno zamenljivih zdravil.


Paket zdravstvenih zavarovanj Moj zdravstveni kasko je celovita zdravstvena zaščita za vaše zdravje in omogoča:
  • celovito zdravstveno zaščito za vso družino,
  • hitro in kakovostno zdravljenje tudi za starejše,
  • storitev Halo Doktor, ki vam omogoča posvet z zdravnikom splošne medicine prek video klica takoj (običajno v roku 15 minut) ali na izbrani termin (v slednjem primeru lahko tudi po telefonu). Zdravnik po posvetu izdela izvid ali izda Halo Doktor napotnico. Pokličete ga lahko tudi med vikendi in prazniki ter iz tujine, in sicer med 6. in 22. uro,
  • hiter dostop do vrhunskih specialistov, rehabilitacije (načrt zdravljenja, fizioterapija in psihološka pomoč) in operacij ter preventivnih pregledov in preiskav,
  • točen termin pregleda pri specialistu in višji standard storitev,
  • kritje stroškov zdravil na beli recept (do 100 evrov na leto), ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije,
  • stalno podporo na vsakem koraku: asistenčni center zavarovalnice Asistenca zdravje vam pomaga pri iskanju specialista, uredi vse potrebno in vas naroči na termin.
S storitvijo Halo Doktor se lahko z zdravnikom povežete tudi na daljavo. FOTO: Zavarovalnica Generali
S storitvijo Halo Doktor se lahko z zdravnikom povežete tudi na daljavo. FOTO: Zavarovalnica Generali


Vse storitve so zagotovljene tudi starejšim, saj zavarovanje velja do 100. leta. Starejši pogosteje potrebujejo daljšo oskrbo in so tudi sicer zdravstveno bolj ogroženi, dolge čakalne dobe pa jim poslabšajo kakovost življenja v zrelih letih.

 
 

Ugodnosti ob sklenitvi


Ob veljavnem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju ali sklenitvi novega vam priznajo 10-odstotni popust na zavarovanje Specialisti z asistenco!

Če hkrati sklenete zavarovanje Specialisti z asistenco vsaj še za enega člana vaše družine, vam priznajo dodatni 5-odstotni družinski popust na premijo zavarovanja Specialisti z asistenco.
 


FOTO: Zavarovalnica Generali
FOTO: Zavarovalnica GeneraliNaročnik oglasne vsebine je zavarovalnica Generali