Čakalne dobe se krajšajo

Iz Hrvaške so poročali o povečanem prometu na cestah ob obali in proti notranjosti države oziroma mejnim prehodom.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Skladno z napovedmi je bil danes promet na cestah po državi povečan, bile so daljše čakalne dobe na mejnih prehodih. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na štajerski regionalni cesti ter na avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Prav tako so zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji, na primorski avtocesti med Vrhniko in Ljubljano na posameznih odsekih ter na cesti Lucija-Izola.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Gruškovje pri vstopu v državo za osebna vozila tri ure, na mejnih prehodih Obrežje, Dobovec, Zgornji Leskovec ter Ormož pri vstopu za osebna vozila pa do ene ure.

Aktualne čakalne dobe na mejnih prehodih:



Zaradi prireditve bo popolna zapora ceste Jezero-Jereka, v Stari Fužini do 24. ure. Predor Golovec je ponovno prevozen za vsa vozila v obe smeri.

Aktualno stanje na cestah:



Tudi iz Hrvaške so danes poročali o povečanem prometu na cestah ob obali in proti notranjosti države oziroma mejnim prehodom. 

Blizu avtocestnih razcepov in počivališč so po navedbah Hrvaškega avstokluba (HAK) možni tudi krajši zastoji. O povečanem prometu poročajo tudi iz več hrvaških trajektnih pristanišč.

Gostejši promet in zastoji nastajajo med drugim zato, ker se v delu Nemčije, Nizozemske in Švice končujejo počitnice, kar pomeni, da se turisti vračajo z oddiha ob morju. Pričakovati je, da se bo gneča na hrvaških cestah proti mejnim prehodom popoldne še povečala, saj bodo v Avstriji s ponedeljkom začeli veljati strožji ukrepi ob vračanju potnikov s Hrvaške.

Ob prevešanju avgusta v drugo polovico pa bi se lahko z dopusta na Hrvaškem začelo vračati tudi več Slovencev. Glede na napovedi pristojnih v Sloveniji je namreč zaradi večanja števila vnosov okužb s koronavirusom pričakovati zaostritev pogojev za prihod iz Hrvaške v Slovenijo.

Več iz te teme:

Komentarji: