Dan odvetniške pravne pomoči

Pro bono: Odvetniki bodo ustno pojasnili splošne informacije, povezane s pravnimi vprašanji, in predstavili pravne možnosti
Fotografija: Odvetniki bodo jutri ponujali brezplačno pravno pomoč. Foto Leon Vidic
Odpri galerijo
Odvetniki bodo jutri ponujali brezplačno pravno pomoč. Foto Leon Vidic

Ljubljana – Slovenski odvetniki bodo jutri že osmič izvedli dan odvetniške pravne pomoči pro bono, ko bodo v svojih pisarnah ali v prostorih nekaterih lokalnih skupnosti pomagali tistim, ki si ne morejo privoščiti pravne pomoči.



V letošnji akciji bo spet sodelovalo veliko odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za rešitev, so sporočili z odvetniške zbornice. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik države Borut Pahor. Zbornica priporoča vsem, ki se bodo obrnili na sodelujoče odvetniške pisarne, da že vnaprej pridobijo termin za obisk, če se bodo odločili za svetovanje v prostorih lokalnih skupnosti ali v dveh avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa, pa se ni treba vnaprej prijaviti.

Predsednik zbornice Roman Završek je ob tem povedal, da se lahko socialno ogroženi na odvetnika obrnejo tudi druge dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski brezplačno pomaga. Odvetniška zbornica sicer letos praznuje 150. obletnico organiziranega odvetništva na Slovenskem.
 

Komentarji: