Desus bo sedeže v Bruslju naskakoval samostojno

Čeprav je Erjavec še pred dvema tednoma namigoval, da se utegne povezati s kakšno od strank trojčka SMC, LMŠ in SAB, gre stranka na volitve sama.
Fotografija: Erjavec pred dvema tednoma ni izključil možnosti, da bi se tudi sam potegoval za sedež v evropskem parlamentu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Erjavec pred dvema tednoma ni izključil možnosti, da bi se tudi sam potegoval za sedež v evropskem parlamentu. FOTO: Leon Vidic/Delo

Bruselj – Potem, ko je vladajoča LMŠ včeraj napovedala samostojni pohod na Bruselj ter se odrekla sodelovanju z SMC in SAB, je samostojni nastop napovedal tudi Desus.

Njegov prvak Karl Erjavec je danes v Bruslju, kjer se mudi na neformalnem srečanju ministrov Nata, komentiral, da ne razmišljajo več o sodelovanju s SAB ali SMC na evropskih volitvah, ki bodo 26. maja, poroča Slovenska tiskovna agencija. »Šli bomo samostojno, s svojimi kandidati. Tako, da je ta razprava brezpredmetna«.

Eden njihovih kandidatov je Ivo Vajgl, za katerega je pred časom dejal, da bi bil primeren nosilec liste. Kandidate bodo evidentirali do konca meseca, nato bodo organi stranke potrdili tudi nosilca liste.

Preberite še:

Komentarji: