Do sobote si bomo oddahnili od neviht, v Črnomlju zbirajo vloge za prijavo škode

Ozračje nad Slovenijo se z dotokom nekoliko hladnejšega zraka stabilizira.
Fotografija: Na Arsu so zapisali, da do sobote neviht ne pričakujejo, bo pa danes ponekod v notranjosti Slovenije občasno še rahlo deževalo. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Na Arsu so zapisali, da do sobote neviht ne pričakujejo, bo pa danes ponekod v notranjosti Slovenije občasno še rahlo deževalo. FOTO: Shutterstock

Ljubljana - Nevihtne popoldneve, ki so za velik del Slovenije v preteklih dneh postali stalnica, bo do sobote nadomestilo stabilnejše vreme, ki je posledica dotoka nekoliko hladnejšega zraka. Na Arsu so zapisali, da do sobote neviht ne pričakujejo, bo pa danes ponekod v notranjosti Slovenije občasno še rahlo deževalo.

Tudi nekoliko hladneje bo: najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 22, na Primorskem do 26 stopinj Celzija. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja.

V petek bo malenkost topleje, termometer se bo v notranjosti države povzpel do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.



Vlada o posledicah neurja v Črnomlju

Vlada, ki opravlja tekoče posle, naj bi danes po napovedih odhajajočega premierja Mira Cerarja obravnavala posledice petkovega neurja v črnomaljski občini. Po zadnjih ocenah je silovita nevihta s točo v velikosti teniške žogice na objektih in avtomobilih povzročila za blizu 20 milijonov evrov škode, tako da bo občina upravičena do državne pomoči, poroča STA.

Občina Črnomelj je v sredo začela zbirati vloge za prijavo škode. Oškodovanci obrazec vloge dobijo v občinski mali sejni sobi ali na uradni občinski spletni strani. Vloge morajo oddati do 22. junija. Izpolnjenim vlogam naj po možnosti priložijo fotografije nastale škode.

Komentarji: