Domnevni napadalec na ekipo TVS v Novi Gorici še vedno v tujini

Po do zdaj zbranih ugotovitvah primer ne obravnavajo kot prometno nesrečo s pobegom, ampak zgolj kot kaznivo dejanje.
Fotografija: Odzivni policisti so bili takoj na kraju napada, kjer so jim pomagali tudi očividci, ki so si zapomnili registrsko številko. FOTO: Blaž Močnik
Odpri galerijo
Odzivni policisti so bili takoj na kraju napada, kjer so jim pomagali tudi očividci, ki so si zapomnili registrsko številko. FOTO: Blaž Močnik

Nova Gorica – Novogoriški policisti še niso izsledili moškega, ki ga sumijo, da je v sredo na novogoriškem Trgu Evrope zapeljal v ekipo TV Slovenija. Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica so pojasnili, da se osumljenec še vedno nahaja v tujini. Policisti prav tako še preiskujejo motiv napadalca.


Še vedno zbirajo obvestila o dogodku


Na PU Nova Gorica so med drugim pojasnili, da napada na novinarsko ekipo po do zdaj zbranih ugotovitvah ne obravnavajo kot prometno nesrečo s pobegom, ampak zgolj kot kaznivo dejanje. Dejanja osumljenca kažejo na naklep, ki ga policisti ne morejo obravnavati kot kršitev cestnoprometnih predpisov, saj je bilo vozilo uporabljeno kot sredstvo storitve kaznivega dejanja. Zato primer obravnavajo v smeri suma storitve kaznivega dejanja grožnje in suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Poleg tega policija še vedno zbira obvestila o dogodku in izvaja ukrepe, da bi osumljenca napada izsledila, so še pojasnili. Drugih podrobnosti o dogodku pa zaradi nadaljnjega interesa policijske preiskave v tem trenutku ne morejo posredovati, so pojasnili na PU Nova Gorica.
 

Povzročil za nekaj tisoč evrov škode


V sredo je voznik osebnega vozila na novogoriškem Trgu Evrope večkrat peljal mimo novinarske ekipe Televizije Slovenija, ki je tam pripravljala prispevek, in nanjo kričal. Nato se je proti članu ekipe tudi zapeljal in se zaletel v stojalo s kamero. Razen opreme ni bil nihče poškodovan, voznik pa je prek Solkana pobegnil v Italijo.

Policisti so že v sredo ugotovili lastništvo belega Fiata z novogoriško registrsko oznako. Na policijski upravi so takrat pojasnili, da gre za slovenskega državljana z območja Upravne enote Nova Gorica. Takrat so tudi ocenili, da je voznik s trkom v kamero verjetno povzročil za nekaj tisoč evrov škode.

Komentarji: