Drenikova zahteva umik javnega dela poročila Knovsa in opravičilo Tonina, sicer sledi tožba DZ

Drenikova je prepričana, da je poročilo poseglo v njeno zasebnost, da je komisija prekoračila svoje pristojnosti in da gre za hud poseg v temeljne človekove pravice.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Zgodba, ki se spleta okrog objave javnega dela poročila Komisije za nadzor obveščevalnih služb (Knovsa) o prisluškovalnih dejavnostih med arbitražnim postopkom, dobiva nove razsežnosti, poroča portal MMC.

Simona Drenik, nekdanja slovenska agentka v arbitražnem postopku, namreč zahteva umik javnega dela poročila Knovsa s portala DZ in opravičilo predsednika Knovsa Mateja Tonina. V nasprotnem primeru napoveduje, da bo tožila Državni zbor.

Od parlamentarcev zahteva, da omenjenega poročila ne bodo obravnavali na decembrski seji.Drenikova in njen pravni zastopnik Roman Završek sta prepričana, da je poročilo poseglo v njeno zasebnost, da je komisija prekoračila svoje pristojnosti in da gre za hud poseg v temeljne človekove pravice, še poroča portal.

Završek je po pisanju STA pojasnil še, da bodo sprožili tožbo na upravnem sodišču in zahtevali sodno varstvo, če bo DZ nadaljeval obravnavo poročila.
 

Židan potrdil prejem pisma


Kako se bo odzval Državni zbor? V kabinetu njegovega predsednika Dejana Židana so za Delo potrdili prejem pisma. Židan je zaenkrat za mnenje zaprosil Zakonodajno-pravno službo, se posvetoval z vodji poslanskih skupin in podpredsedniki Državnega zbora ter pridobil tudi stališče Tonina.

Preberite še:

Komentarji: