Drevo padlo na tri avte, danes vreme umirjeno (FOTO)

Arso je kot območja, kjer je verjetnost pojavljanja toče zelo velika, označil Dolenjsko, Pomurje, Posavje, Savinjsko in Ljubljano z okolico.
Fotografija: Voda je zalila več kletnih prostorov in stavb, med drugim Center Mercator, občinsko stavbo in trebanjsko knjižnico. FOTO: Občina Trebnje
Odpri galerijo
Voda je zalila več kletnih prostorov in stavb, med drugim Center Mercator, občinsko stavbo in trebanjsko knjižnico. FOTO: Občina Trebnje

Slovenijo so včeraj popoldan zajele številne nevihte, ki so se najprej pojavile na Notranjskem in Primorskem, okoli 13.30 pa so zajele tudi osrednjo Slovenijo. O težavah zaradi neviht z nalivi in vetrom poročajo z območij Nove Gorice, Trebnjega in tudi Ljubljane.

Ožji del Nove Gorice je okoli 14. ure zajelo močno neurje. Obilne meteorne vode so v zelo kratkem času poplavile večje število objektov v centru mesta, je za STA povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač.

Novogoriški poklicni in prostovoljni gasilci so opravili okoli 15 intervencij, v katerih so črpali vodo iz kletnih in pritličnih prostorov nekaterih stavb. Med zalitimi stavbami sta bila tudi igralni salon in restavracija.Kosmač je pojasnil, da meteorni jaški niso uspeli odvajati tako velikih količin vode v tako kratkem času, zato je prišlo do zalivanja kleti in drugih prostorov. Zaradi zmočenega inventarja je verjetno nastala tudi škoda, a zaenkrat o tem še ni podatkov.

V novomeškem centru za obveščanje so za STA povedali, da je Trebnje okoli 15.30 zajelo neurje z močnim dežjem. Voda je zalila več kletnih prostorov in stavb, med drugim Center Mercator, občinsko stavbo in trebanjsko knjižnico.

Poplave so onemogočile promet v Trebnjem. FOTO: Občina Trebnje
Poplave so onemogočile promet v Trebnjem. FOTO: Občina Trebnje


Na cesti Trebnje-Studenec je naliv povzročil manjši zemeljski zdrs. Pri črpanju vode na terenu so pomagali gasilci.Nevihtno vreme z močnejšimi nalivi in vetrom je po podatkih uprave za zaščito in reševanje povzročilo težave tudi na območju Ljubljane. Tako je včeraj okoli 14. ure na Brodarjevem trgu veter podrl drevo, ki je nato padlo na tri osebna vozila. Gasilci so drevo odstranili, v vozilu, iz katerega se je kadilo, pa so preventivno odklopili akumulator.

Prav tako okoli 14. ure je na Vojkovi ulici veter odtrgal balkonski nadstrešek. Obvisel je na balkonu, odstranili so ga gasilci. V prestolnici so imeli nekaj dela tudi s črpanjem meteorne vode, ki je zalila kleti nekaterih stavb.

Težave tudi na Hrvaškem

Z nevšečnostmi zaradi močnih nalivov se soočajo tudi na Hrvaškem. Najhuje je bilo v Puli, kjer je voda zalila mestno središče in ovirala promet. Kot poroča spletni portal Glas Istre, so gasilci morali posredovati šestkrat, večinoma so črpali vodo iz poplavljenih prostorov, v Medulinu na jugu Istre pa je strela povzročila manjši požar.Ozračje se je umirilo

Ponoči se je ozračje umirilo. Zjasnilo se bo. Ponekod bo zjutraj nastala kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija, so zapisali na Arsu.

Danes bo sončno s popoldanskimi nevihtami, ki se bodo lahko ponekod pojavljale še v noči na četrtek. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj, popoldne pa bodo nastala krajevna neurja z nalivi in možnostjo toče.

Komentarji: