Gneča na mejnih prehodih s Hrvaško

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Metlika, Obrežje, Zgornji Leskovec in Gruškovje. Zastoj je tudi v Avstriji pred predorom Karavanke proti Sloveniji.
Fotografija: Zastoji pred Obrežjem FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zastoji pred Obrežjem FOTO: Voranc Vogel

Ljubljana - Ta konec tedna so počitnice začeli v delih Nemčije, Nizozemske in Švice, zato je promet pričakovano večji. Številni so se na pot odpravili že včeraj zjutraj, ko so se kolone vozil vile po cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Domači in tuji turisti pa se bodo proti morju odpravili tudi danes, ko je sicer predvsem popoldne pričakovati večjo gnečo proti notranjosti države in Avstriji, saj se bodo mnogi vračali.

Trenutno prihaja do zastojev na cestah Podlehnik - Gruškovje, Lucija - Sečovlje, Koper - Dragonja, na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je zasoj dolg približno dva kilometra.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Metlika, Obrežje, Zgornji Leskovec in Gruškovje.. Najdlje morajo vozniki za izstop iz države čakati na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer dve uri.

Zastoj je tudi v Avstriji pred predorom Karavanke proti Sloveniji. Okvarjeno vozilo ovira promet na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem proti Kopru.

V prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, da se na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah, opozarjajo pa tudi na previdnost in strpnost.

Komentarji: