Hudo pretepen 42-letnik kar pol ure brez pomoči

Poškodovanega v pretepu v okolici Novega mesta so odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana, 56-letnemu osumljencu za napad nanj grozi od šest mesecev do pet let zapora.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic/Delo

S policijske uprave Novo mesto poročajo o pretepu, v katerem je 56-letnik hudo telesno poškodoval 42-letnika, nakar nihče od prisotnih v gostinskem lokalu ni poklical reševalcev ali obvestil policistov.

Do pretepa je v okolici Novega mesta prišlo v četrtek, 23. avgusta, policiste je o njem obvestil dežurni zdravnik novomeškega urgentnega centra, 42-letnika pa so s hudimi poškodbami glave po oskrbi v splošni bolnišnici Novo mesto odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.
 

Iskanje osumljenca


Ob prihodu policistov na prizorišče pretepa 56-letnega osumljenca zanj ni bilo več, akcija njegovega iskanja se je končala minulo soboto nekaj po poldnevu, ko so ga prijeli in ga v skladu z zakonom o kazenskem postopku pridržali za 48 ur.

Policisti so ga v preteklosti že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, nasilništva in prekrškov, v ponedeljek pa so ga s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Novem mestu, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Očitajo mu storitev kaznivega dejanja hude telesne poškodbe po 1. odstavku 123. člena kazenskega zakonika. Za tovrstno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od šest mesecev do pet let.

Komentarji: