Jadrnica ruskega milijarderja pred Piranom

Ena najbolj luksuznih jadrnic na svetu, ki pripada ruskemu milijarderju Andreju Melničenku, je zaplula v Piranski zaliv.
Fotografija: TOPSHOT - The super sailboat A the largest sailing yacht in the world of Russian billionaire Andrei Melnichenko sails in front of Monaco during the GP formula one, on May 27, 2018./AFP PHOTO/VALERY HACHE Foto Valery Hache Afp
Odpri galerijo
TOPSHOT - The super sailboat A the largest sailing yacht in the world of Russian billionaire Andrei Melnichenko sails in front of Monaco during the GP formula one, on May 27, 2018./AFP PHOTO/VALERY HACHE Foto Valery Hache Afp

Potem ko so jo septembra opazili na Hrvaškem, pred dnevi pa pred Trstom, je luksuzna jadrnica v lasti ruskega milijarderja Andreja Melničenka, zaplula še v Piranski zaliv. Jadrnica, preprosto poimenovana A, velja za eno največjih na svetu, ovrednotena pa je menda na 425 milijonov evrov. Dolga je 142,8 metra, njeni jambori segajo do 100 metrov visoko. Na plovilu je ogromen bazen in podvodni observatorij. Po nekaterih informacijah naj bi Melničenko jadrnico podaril ženi Aleksandri ob rojstvu drugega otroka, sina Adriana, vendar so iz njegovih krogov to navedbo zanikali.

Aleksandra Melničenko, rojena Nikolić, je sicer nekdanja srbska pevka in manekenka, ki se je z milijarderjem Andrejem Melničenkom poročila leta 2005, s čimer je postala najbogatejša Srbkinja. Prvi otrok, hčerka Tara, se jima je rodila leta 2012.

Ruski oligarh je obogatel z bančništvom, danes pa je najbolj znan kot lastnik proizvajalca gnojil EuroChem in družbe za dobavo premoga SUEK. Njegovo premoženje je po Forbsovih navedbah ocenjeno na več kot 25 milijard dolarjev  (skoraj 23 milijard evrov).

Jadrnico A je sicer večkrat opaziti v Jadranskem morju.

Komentarji: