Janša mora tudi Paškovi plačati odškodnino

Višje sodišče je zavrnilo njegovo pritožbo; sodba, da mora plačati odškodnino za žaljivi tvit, je tako pravnomočna.
Fotografija: Obe novinarki Eugenija Carl in Mojca Pašek Šetinc Janšo zaradi tvita tožita tudi kazensko.
Odpri galerijo
Obe novinarki Eugenija Carl in Mojca Pašek Šetinc Janšo zaradi tvita tožita tudi kazensko.

Celje - Celjsko višje sodišče je zavrnilo pritožbo predsednika SDS Janeza Janše zoper sklep velenjskega okrajnega sodišča, ki je zavrnilo Janšev predlog za vrnitev v prejšnje stanje. Sodba, po kateri mora Janša urednici Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Mojci Pašek Šetinc zaradi žaljivega tvita plačati odškodnino, je tako pravnomočna.

Da je celjsko višje sodišče zavrnilo Janševo pritožbo, je razvidno iz sklepa sodišča, ki je bil sprejet 28. marca letos.

Velenjsko okrajno sodišče je že leta 2016 v pravdni zadevi razsodilo, da je bil Janšev tvit na račun novinarke žaljiv, ter mu naložilo plačilo 6000 evrov odškodnine. Pri tem je sodišče izreklo zamudno sodbo, ker tožena stranka ni v roku odgovorila na tožbo.Janša je nato želel doseči razveljavitev te sodbe in je na velenjsko okrajno sodišče vložil predlog za vrnitev v prejšnje stanje. Kot je zatrjeval, na tožbo ni odgovoril, ker sodnega pisanja v času poletnega dopusta ni prejel oz. mu ga vročevalec ni vročil. Če bi mu sodišče ugodilo, bi bila sodba razveljavljena in postopek bi se začel znova.

A je Okrajno sodišče v Velenju julija lani takšen predlog zavrnilo, Janša pa je vložil pritožbo na Višje sodišče v Celju. To pa je sedaj pritožbo zoper sklep velenjskega sodišča zavrnilo.
 

Komentarji: