Kdo bo vodil ljubljanski klinični center?

Ob polnoči se je iztekel razpisni rok, do katerega so se lahko prijavili vsi, ki bi si upali zasesti direktorski stol v največji slovenski zdravstveni ustanovi z več kot osem tisoč zaposlenimi.
Fotografija: V Univerzitetnem kliničnem centru težko pričakujejo novega direktorja s polnimi pooblastili. Ta bo v zadnjih desetih letih že osmi vodilni. Foto: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
V Univerzitetnem kliničnem centru težko pričakujejo novega direktorja s polnimi pooblastili. Ta bo v zadnjih desetih letih že osmi vodilni. Foto: Uroš Hočevar/Delo

Na razpis, ki je bil objavljen 21. junija sta se prijavila nekdanji župan občine Dobrepolje Janez Pavlin in nekdanja predsednica zdravniške zbornice Gordana Kalan Živčec. Kdo poleg njiju je še med prijavljenimi, ni znano. Novost zadnjega razpisa je, da se vloge za zaposlitev ne pošiljajo več v kadrovsko službo, ampak poštno ležeče na svet zavoda, zato do zadnjega ne bo znano niti, koliko posameznikov se je prijavilo.

Teodor Žepič. Foto: UKC Ljubljana
Teodor Žepič. Foto: UKC Ljubljana

Dobro obveščeni pravijo, da bo imel največ možnosti za zmago sedanji v. d. direktorja Teodor Žepič, v kolikor se je seveda prijavil.

Po naših informacijah so za vodenje ustanove nekateri člani sveta zavoda 'snubili' tudi prvega moža ZD Ljubljana Rudija Dolšaka, a jih je zavrnil. O prijavi je razmišljal tudi Peter Požun, poslovni direktor Ginekološke klinike, vendar se ni prijavil.

Svet zavoda želi novo vodstvo imenovati 11. julija.

Preberite še:

Komentarji: