Kdo od poslancev je še te dni smučal v Italiji

Neodgovorno: Nekateri politiki so še pred kratkim smučali pri sosedih, v žarišču koronavirusa v Evropi.
Fotografija: Poslanke in poslanci med prvo redno sejo državnega zbora 22. junija 2018. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Poslanke in poslanci med prvo redno sejo državnega zbora 22. junija 2018. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Ena od poslank LMŠ je konec tedna na twitterju objavila fotografije s smučanja v Italiji in kratkočasenja v enem od lokalov. Skupino turistov, v kateri je bila, so po neuradnih informacijah že premestili v smučarsko središče v Avstrijo, njena poslanska skupina pa ji sporoča, naj po vrnitvi iz preventivnih razlogov nekaj časa ne pride v parlament.

Poslanka LMŠ Andreja Zabret je omenjeno objavo s svojega twitter računa že umaknila.

Koliko poslancev ni ravnalo odgovorno in ali bodo zaradi neodgovornega ravnanja posameznikov testirali vse predstavnike ljudstva, čemur so naklonjeni vodje posameznih poslanskih skupin?



Iz LMŠ so nam sporočili, da je bila omenjena Ljubljančanka edina, ki je ne glede na aktualno dogajanje v zvezi z novim koronavirusom odšla smučat na tvegano območje.



V SMC nihče od poslancev po 21. februarju ni bil v tujini. Prav tako ne v Levici, Desusu in SNS ter tudi ne poslanca narodnosti. V SD, poudarjajo, da vsi poslanci, poslanke ter strokovno osebje dosledno spoštujejo navodila stroke in počnejo vse potrebno za preprečitev širjenja virusa. Ocenjujejo, da ni potrebe, pa tudi odgovorno in smotrno ni, da bi bil državni zbor deležen kakršnekoli privilegirane, posebne obravnave, na primer obveznega testiranja vseh poslank in poslancev.

Poslanca SAB Marko Bandelli in NSi Jernej Vrtovec sta med februarskimi počitnicami smučala v Italiji, ravno ko se je pri sosedih začelo množično širjenjem virusa.



Iz SDS odgovora o potovanjih njihovih poslancev v tujino z zadnjem obdobju nismo dobili, je pa prvak stranke Janez Janša na dan shoda proti sovraštvu v Ljubljani konec februarja na družbenem omrežju objavil fotografijo svoje družine na smučanju v tujini. Včeraj so se v državnem zboru (v samoizolaciji so trije njegovi zaposleni) zaradi širjenja virusa odločili za odpoved nekaterih dogodkov in obiskov.



Od nas državljanov bo odvisno, je včeraj na nacionalni televiziji poudaril Janez Janša, kako uspešni bomo pri zajezitvi širitve koronvirusa po državi. Sodelovanje v politiki je nujno, saj virus ne izbira med levico in desnico, je dodal. Nekatere prioritete iz koalicijske pogodbe bodo morale po napovedih Janše zaradi boja s koronavirusom nekoliko počakati.

Preberite še:

Komentarji: