Protesta za pitno vodo in v podporo Palestini

Protest se je tokrat končal s skokom v Ljubljanico.
Fotografija: Protestniki na Prešernovem trgu FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Protestniki na Prešernovem trgu FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Petkovi protestniki so tokrat protestirali za pitno vodo in pozivali k oddaji podpisov za referendum. Kot so sporočili iz protestniškega gibanja, je »zakon o vodah samo eden v vrsti uničujočih zakonov, ki jih je sprejela strahovlada Janeza Janše, s katerimi se podeljuje privilegije kapitalu, na škodo ljudi in narave.« Po njihovih ocenah se je zbralo okoli 3000 ljudi. 

S kolesi in peš so se od trga Republike odpravili do Prešernovega trga, kjer sta jih nagovorili predstavnica organizacije Umanotera Gaja Brecelj in koordinatorka zbiranja referendumskih podpisov za pitno vodo Alenka Kleč Bricelj.

Poudarili so, da do potrebnih 40.000 podpisov za razpis referenduma manjka še več tisoč podpisov, časa pa je le še en teden. Protestniki so se nato podali na ulice in protest sklenili na Prešernovem trgu. Protestniki so tokrat Tromostovje simbolično preobrazili v vizijo prihodnosti, ki jo prinaša nov zakon - s trakovi so onemogočili dostop do vode. Protest se je končal s skokom v Ljubljanico, s katerim so opozorili na pomen voda.

Protest v podporo Palestini FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Protest v podporo Palestini FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Na ulicah so bili tudi posamezniki, ki so izrazili podporo Palestini. 

Preberite še:

Komentarji: