Koper bo imel letos Fantazimo v Čudolandiji

Prižig novoletnih  lučk v  Kopru bo 29. novembra ob 17. uri na Titovem trgu. Strošek okrasitve je trikrat manjši kot lani.
Fotografija: Nogometna žoga, ki je lani stala sredi krožišča pred koprskim stadionom, bo letos krasila Dekane. FOTO: Boris Šuligoj/Delo
Odpri galerijo
Nogometna žoga, ki je lani stala sredi krožišča pred koprskim stadionom, bo letos krasila Dekane. FOTO: Boris Šuligoj/Delo

»Veliko je bilo vprašanj, ali letos Čudolandija bo ali je ne bo, odločili smo se, da bomo letos dogodek poimenovali Fantazima v Čudolandiji,« je napovedal koprski župan Aleš Bržan.

Prižig lučk bo 29. novembra ob 17. uri na Titovem trgu. Na občini so nekaj okrasja dokupili, da bi zaokrožili zgodbo, kot je navedel župan. Določene okraske, ki so bili v uporabi lani in so bili najeti, pa so vrnili – denimo osvetlitev na Semedelski promenadi ter v delu do Žusterne. Strošek letošnje okrasitve bo 99.000 evrov, skupno pa bodo za decembrske prireditve odšteli 400.000 evrov. To je trikrat manjši strošek od lanskega, je pojasnil Bržan.

Nameščanje novoletne okrasitve. FOTO: Nataša Čepar
Nameščanje novoletne okrasitve. FOTO: Nataša Čepar


Del osvetlitve bodo s svojo konstrukcijo prispevali tudi dijaki koprske srednje tehnične šole, in sicer na Kardeljevi ploščadi ob Pristaniški cesti. Po županovih besedah bo velik poudarek predvsem na prireditvah, kjer bodo dali prednost domačim glasbenikom, pri čemer bodo sodelovali z Radiem Koper in Radiem Capris.

Na Titovem trgu bo tako imenovani video mapping, posebne vrste projekcija na Pretorsko palačo, ki daje občutek, da se objekt sesuva, spreminja oblike, kar bo vidno v večernem času, ko se stemni.

Ob morju bo 850 kvadratnih metrov drsališča, ki bo največje v Sloveniji. Ognejemeta pa ne bo.

Znamenito nogometno žogo, ki je lani stala sredi krožišča pred stadionom, bo predvidoma prevzela Krajevna skupnost Dekani.

Komentarji: