Krmilo Istrabenz Turizma z novim letom Alešu Semeji

Nadzorni svet družbe Istrabenz Turizem je za novega predsednika uprave imenoval Aleša Semejo, trenutnega direktorja družbe Adria Ankaran.
Fotografija: Aleš Semeja je trenutno direktor družbe Adria Ankaran, v preteklosti je vodil Terme Dobrna. FOTO: Terme Dobrna
Odpri galerijo
Aleš Semeja je trenutno direktor družbe Adria Ankaran, v preteklosti je vodil Terme Dobrna. FOTO: Terme Dobrna

Nadzorni svet družbe Istrabenz Turizem, enega največjih turističnih podjetij v državi, je ta teden za novega predsednika uprave imenoval Aleša Semejo, trenutnega direktorja družbe Adria Ankaran. Semeja bo delo začel 1. januarja prihodnje leto, dosedanji predsednik uprave Aleš Buležan pa bo ostal v upravi.

Buležan, ki je vodenje podjetja prevzel v začetku avgusta, bo tako tudi z novim letom ostal član uprave, so sporočili iz Istrabenz Turizma, ki upravlja niz osrednjih hotelov v Portorožu in tamkajšnji wellness center.

Imenovanje napovedano kot korak v prenovi

Imenovanje Semeje je naslednji korak v prenovi upravljanja turistične družbe, ki je v stoodstotni lasti Družbe za upravljanje terjatev bank in bo tako z novim letom po prenehanju delovanja tako imenovane slabe banke prešla na Slovenski državni holding. Istrabenz Turizem je bil mišljen tudi kot eden od sestavnih delov državnega turističnega holdinga, ki pa (še) ni zaživel, spomladi pa so se pojavile tudi neuradne informacije o poskusih prodaje podjetja. Omenjeni so bili madžarski interesenti, kar je v delu javnosti sprožilo nasprotovanje.

Trenutni predsednik uprave Buležan je avgusta na čelu družbe nasledil Nino Marin, menjava pa je sledila temu, ko je DUTB julija imenovala nove nadzornike. Namesto Iztoka Černoše, Saše Kovačiča, Nejca Vesela in Bora Šteblaja so bili v nadzorni svet imenovani Marko Cegnar, Samo Logar, Martina Bregant in Domen Trobec.

Novoimenovani prvi mož Aleš Semeja trenutno še vodi podjetje Adria Ankaran, ki upravlja osrednjo turistično infrastrukturo v Ankaranu v okviru Resorta Adria.

Preberite še:

Komentarji: