Leben in Gašperšič bosta ovadila svoje ovaditelje

Na očitke skupine, ki opozarja na spornost projekta, se bosta odzvala s prijavo krive ovadbe.
Fotografija: Leben in Gašperšič vztrajata, da pri vodenju projekta drugi tir nista storila ničesar nezakonitega. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Leben in Gašperšič vztrajata, da pri vodenju projekta drugi tir nista storila ničesar nezakonitega. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana – Okoljski minister Jure Leben in njegov nekdanji šef ter nekdanji infrastrukturni minister Peter Gašperšič bosta zoper skupino, ki se zavzema za alternativno rešitev pri gradnji drugega tira, vložila prijavo krive ovadbe. Skupina, ki jo vodi nekdanji dekan strojne fakultete Jože Duhovnik, ju je namreč v minulih dneh kazensko ovadila.

Prepričana sta, da so v ovadbi neosnovane laži in zlonamerna podtikanja ter da gre za zlorabo pomembnega pravnega mehanizma, s katerim želi skupina pridobiti medijski pozornost, so sporočili z ministrstva za okolje.

Po včerajšnjem poročanju POP TV je policija prejela kazensko ovadbo zaradi posla z maketo drugega železniškega tira Divača-Koper. Nataša Pelko, glavna akterka razkritih obremenilnih dopisovanj glede makete, krivdo za vali na takratnega vodjo projekta, tedanjega državnega sekretarja na infrastrukturnem ministrstvu Lebna. Skupina je ovadila je tudi Gašperšiča ter vodstvi direkcij za ceste in za infrastrukturo, saj so prepričani, da so omenjeni z lažnimi podatki o projektu zavajali nadrejene in javnost. Ovadba ima dvanajst strani, očita pa jim tudi »veliko goljufijo, veliko premoženjsko škodo in oškodovanje javnih financ«.



Predsednik vlade Marjan Šarec se bo na dogajanje – med drugim je vse več pozivov po menjavi ministra Lebna – predvidoma odzval v prihodnjih dneh. V nedeljo je dejal le, da je dogajanje predvsem stvar SMC iz prejšnjega mandata.

Preberite še:

Komentarji: