Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek je odstopil

Podgoršek se je za odstop odločil, potem ko je imel v zadnjih dneh težave s pojasnjevanjem, kdo je plačal njegovo nastanitev v Bohinju januarja letos.
Fotografija: Tonin trdi, da je Podgoršek žrtev izsiljevanja družbe KŽK. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Tonin trdi, da je Podgoršek žrtev izsiljevanja družbe KŽK. FOTO: Jure Eržen/Delo

»Odstopam s položaja ministra. Odstopam izključno zaradi prepozno plačanega računa in s tem prevzemam odgovornost za svoje dejanja. To je dejstvo, ki ga obžalujem. Obžalujem pa tudi, da so mojo površnost izkoristili tisti, ki so se želeli s tem okoristiti,« je v izjavi dejal Jože Podgoršek, ki je k NSi prestopil pred kratkim. Ostaja pa kandidat za poslanca NSi, saj odstop v tej fazi niti ni možen.

Prvak Matej Tonin je že včeraj v odziv na izjavo kmetijske družbe KŽK, da so Podgoršku poravnali račun za hotel v Bohinju, povedal, da je minister žrtev izsiljevanja kmetijske družbe KŽK. »Minister ni nikoli izrazil želje ali namere, da bi stroške bivanja poravnal osebno, to je storil šele štiri mesece kasneje po izbruhu medijske afere in po tem, ko je od hotela zahteval, da že plačani račun stornirajo,« trdijo v KŽK.

image_alt
Družba KŽK: Plačali smo »pozabljeni« ministrov račun

»Glede na zadnja poročanja sva imela s Podgorškom včeraj dolg pogovor, kjer sva se o vseh podrobnostih pogovorila, po tem pa sva se odločila, da bo minister sprejel odgovornost za svojo napako in bo odstopil z mesta ministra za kmetijstvo, s čimer minister kaže politično kulturo, ki jo želi NSi gojiti, ne zgolj v besedah, temveč tudi v dejanjih,« je navedel še Tonin.

Podgoršek pa je navedel, da se očitno nekateri močno trudijo z izdajanjem in popravljanjem množice računov, da bi ga očrnili. Prepričan je, da je s tem, ko ni podlegel pritiskom in se je postavil za gorenjske kmete, postal za nekatere zelo moteč.

»Očitno obstajata dva različna računa za isto storitev na različni imeni in z različnimi zneski prenočitve v hotelu. S soprogo sva bivala za aranžma 800 evrov, za kar sva prejela račun in sva ga tudi poravnala sama. Račun je bil izdan na podlagi prejete ponudbe hotela, ki je bila na moje ime in poslana na moj zasebni email. Drug račun je izdan na drugo ime in znaša 580 evrov. S tem računom sam nimam nič. V teh dneh sem pridobil tudi druge verzije računa za storitve v hotelu, ki sva jih s soprogo poravnala z gotovino ob odhodu. Na teh so na istem računu popravljene postavke računa in plačnik. Vse to kaže, da gre za vnaprej zmontiran proces proti meni in moji družini in verjetno se bo v teh dneh nadaljeval z različnimi potvorjenimi informacijami s strani tistih, ki mi želijo škoditi,« je še dejal Podgoršek in dodal, da je poskus izsiljevanja, ki sem ga bil deležen, sem prijavil kriminalistični policiji.

»Moj odstop ne pomeni, da so gorenjski kmetje ostali sami, saj bom naredil vse, kar je v moji moči, da jih zaščitim. In pri tem bom uporabil vsa razpoložljiva pravna sredstva,« je dejal Podgoršek.

Komentarji: