Močan veter povzročal preglavice na Gorenjskem (FOTO)

Na Gorenjskem je med drugim zaradi močnega vetra padlo drevo in poškodovalo dve vozili. 
Fotografija: Drevo je na avto podrl močan veter. FOTO: Urh Hladnik
Odpri galerijo
Drevo je na avto podrl močan veter. FOTO: Urh Hladnik

Marsikje po Sloveniji so danes beležili močnejše sunke severnega vetra. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je ob 4.41 na Cankarjevi cesti v Tržiču zaradi močnega vetra na cesto padlo drevo in pri tem poškodovalo dve osebni vozili. S Policijske uprave (PU) Kranj pa so sporočili, da so jih občani obvestili o razsutih strešnikih na cesti v Smokuču in o podrtem drevju v Bobovku, na Lipcah in v Zvirčah.

Razbito vozilo, na katerega je v Tržiču padlo drevo. FOTO: Urh Hladnik
Razbito vozilo, na katerega je v Tržiču padlo drevo. FOTO: Urh Hladnik


Padlo drevo je poškodovalo vozilo v Tržiču. FOTO: Anže Kavar/PGD Tržič
Padlo drevo je poškodovalo vozilo v Tržiču. FOTO: Anže Kavar/PGD Tržič

 
Tiskovni predstavnik PU Kraj Bojan Kos je opozoril na previdnost v prometu. »Močni sunki vetra so lahko zelo nevarni  predvsem pri višjih hitrostih na avtocesti in cestah zunaj naselij ter v primeru tovornih vozil in kombijev. Odsvetujemo udeležbo v prometu z enoslednimi vozili (kolesa, mopedi, itd.) in predlagamo izogibanje prehitevanju. Na cestah se lahko pojavijo tudi ovire – smetnjaki, veje, strešniki, padla drevesa,« je povedal.
 

Zvečer možne snežinke

 
Po napovedih Arsa bo ponoči zmerno do pretežno oblačno, predvsem ponekod v vzhodni, severni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Proti jutru se bo razjasnilo. Ponekod bo še pihal severni veter, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -3, ob morju okoli 0 stopinj Celzija.
 

Zaradi vetra težave tudi na Hrvaškem


Pri južnih sosedih je veljal rdeči alarm zaradi orkanskega vetra. Zaprta je avtocesta Zagreb-Split med Svetim Rokom in Posedarji, zaprt je tudi Paški most. Jadranska magistrala je odprta samo za osebna vozila.

Ponoči je začelo snežiti tudi v BiH, promet je bil močno oviran na območju Sarajeva. Do pet centimetrov snega je bilo tudi na nekaterih drugih cestah v notranjosti države, je poročal novičarski portal klix.ba. Dodatne težave voznikom je ponekod predstavljala megla, v Hercegovini pa tudi močan veter.

Preberite še:

Komentarji: