Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško tudi do dve uri čakanja

Pri vstopu v državo nastaja gneča tudi zaradi vročanja karantenskih odločb.
Fotografija: Ta konec tedna je zaznamovala tudi gneča na mejnih prehodih. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Ta konec tedna je zaznamovala tudi gneča na mejnih prehodih. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Po pričakovanjih se promet v popoldanskih urah usmerja iz Hrvaške v Slovenijo in naprej v notranjost države. Čakalne dobe na mejnih prehodih za vstop v državo marsikje znašajo tudi do dve uri, navajajo na portalu Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane in Gruškovje.

Osebna vozila na Sečovljah in Dragonji za vstop čakajo od ene do dve uri, za izstop pa do pol ure. Pred obema mejnima prehodoma proti Sloveniji so tudi zastoji.

Tudi na Jelšanah je čakalna doba od ene do dveh ur za vstop in do 30 minut za izstop, medtem ko je čakalna doba na Gruškovju od ene do dveh ur tako za vstop kot za izstop. Nekoliko boljše je stanje na Starodu, kje vozila čakajo samo za vstop v Slovenijo, in sicer do 30 minut.
 

Predor Karavanke občasno zapirajo


Zastoji so tudi na cestah po Sloveniji. Zaradi del na štajerski avtocesti je kolona pred Vranskim proti Ljubljani dolga en kilometer. Pred predorom Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg poldrugi kilometer, zastoj je prav tako na gorenjski avtocesti med predorom Karavanke in Jesenicami v smeri Ljubljane. Predor Karavanke občasno zapirajo.


 

Komentarji: