Kot jajce velika toča prizadela Frankolovo in del območja konjiške občine

Neurje je trajalo okoli pet minut, največ škode je na poljščinah, strešnih kritinah in avtomobilih.
Fotografija: Toča v Frankolovem. FOTO: Neurje.si/Facebook
Odpri galerijo
Toča v Frankolovem. FOTO: Neurje.si/Facebook

Neurje se je sinoči razbesnelo v okolici Celja. Na območju Frankolovega oziroma Vojnika so poročali o velikih zrnih toče. Težave z meteorno vodo pa so imeli ponekod v Šoštanju in Velenju, navaja Center za obveščanje RS. V Škalah so gasilci PGD Škale zavarovali stanovanjski objekt pred vdorom meteorne vode, nastale zaradi neurja, ter preusmerili njen tok.

Sinoči in ponoči sta bili za severni in jugozahodni del države napovedani možnost krajevnih neurij z močnimi nalivi in sunki vetra ter možnost toče. O toči so že včeraj zvečer poročali s širšega območja Vojnika. Na fotografijah, ki so jih poslali krajani, je opaziti, da je imela ponekod toča premer deset centimetrov.

Kot je za STA danes povedal vojniški župan Branko Petre, je kot jajce velika toča prizadela predvsem območje Frankolovega in del območja konjiške občine. Neurje je trajalo okoli pet minut, največ škode je na poljščinah, strešnih kritinah in avtomobilih.

Ocena škode še ni znana, je še dejal Petre. Neurje je zajelo tudi območje Dramelj v šentjurski občini.

Glavna nevihtna fronta se je Slovenija bližala z zahoda, je za STA vremensko dogajanje včeraj opisal dežurni meteorolog na Arsu Janez Markošek.

Zaradi neurja sta bila včeraj z Brnika odpovedana leta za London in Bruselj, je poročal Val 202.

Preberite še: