Na voljo manj subvencioniranih postelj kot lani

Študentski domovi: Rok za sprejem in podaljšanje bivanja je 16. avgust.
Fotografija: Marsikaterega mladega poleg študijskih obveznosti te mesece zaposluje misel na to, kje bo bival v novem študijskem letu. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Marsikaterega mladega poleg študijskih obveznosti te mesece zaposluje misel na to, kje bo bival v novem študijskem letu. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana – Za mlade, ki bodo oktobra prvič ali ponovno sedli v študijske klopi izven kraja svojega bivališča, je letos na voljo skupno 11.926 subvencioniranih mest v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih. Prošnje lahko oddajo z elektronsko vlogo na spletnem portalu eVŠ do 16. avgusta.

Marsikaterega mladega poleg študijskih obveznosti te mesece zaposluje misel na to, kje bo bival v novem študijskem letu. Večina bo v visokošolskih središčih v Ljubljani, Mariboru in Kopru lahko prebival subvencionirano v domovih ali pri zasebnikih. Zanje je v novem študijskem na voljo 11.926 mest, kar je 1351 manj kot v iztekajočem se študijskem letu. Dodatnih 15 mest je razpisanih za študente s priznano mednarodno zaščito.

Med vsemi mesti je na voljo 4050 mest za sprejem in 7876 mest za tiste, ki bodo bivanje v domovih želeli podaljšati. V ljubljanskih študentskih domovih je na voljo 6836 ležišč, kar je največ. Najmanj, to je 1404, razpisanih mest pa je na Primorskem, kjer imajo študenti največ težav z iskanjem primerne nastanitve. Stanarine v domovih bodo v novem študijskem letu ponovno stale od 60 evrov do več kot 200 evrov.

Študentski domovi bodo do 17. septembra na spletnem portalu objavili informativno listo sprejetih študentov. Tisti, ki bivanje podaljšujejo, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje, obveščeni predvidoma po 16. oktobru.

Komentarji: