Na vzletišču na Lisci strmoglavil jadralni padalec

Gorski reševalci in dežurna ekipa nujne helikopterske pomoči so na kraju nesreče ugotovili, da je 49-letni padalec umrl.
Fotografija: Na vzletišču na Lisci v občini Sevnica je v petek popoldne pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo. Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Odpri galerijo
Na vzletišču na Lisci v občini Sevnica je v petek popoldne pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo. Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice

Na vzletišču na Lisci v občini Sevnica je v petek popoldne pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo. Jadralni padalec je na kraju nesreče umrl. 

Kot so zapisali v centru za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje, so gasilci zavarovali kraj dogodka, z uporabo vrvne tehnike pristopili do padalca, nudili pomoč pri oživljanju in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Gorski reševalci in dežurna ekipa nujne helikopterske pomoči so na kraju nesreče ugotovili, da je 49-letni padalec umrl. S strmega pobočja so ga nato v dolino prepeljali s helikopterjem.

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, je padalec po vzletu z višine okoli 50 metrov padel s sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. Padalo je nato letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. Z višine približno dvajsetih metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka. Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarji: