Hrvaška drugič ta teden s preko 500 primeri okužb v enem dnevu

V članku povzemamo relevantne informacije o bolezni covid-19.
Fotografija: Vojska med postavljanjem šotora za triažo pred zagrebškim univerzitetnim kliničnim centrom. FOTO: Denis Lovrovic/AFP
Odpri galerijo
Vojska med postavljanjem šotora za triažo pred zagrebškim univerzitetnim kliničnim centrom. FOTO: Denis Lovrovic/AFP16.05 V Romuniji rekord, v BiH 302 nova primera, v Srbiji 102 novi okužbi

V Romuniji so v zadnjem dnevu spet potrdili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom. V državi imajo namreč 2880 novih primerov. Medtem so v Bolgariji potrdili 448 novih okužb, v Bosni in Hercegovini 302, v Srbiji pa 102, poročajo tuje tiskovne agencije.

14.25 Vodja iranske jedrske organizacije okužen

Vodja iranske organizacije za jedrsko energijo (AEOI) Ali Akbar Salehi se je okužil z novim koronavirusom, poročajo iranski mediji. Okužbo so potrdili prejšnji teden, od takrat pa je Salehi v domači karanteni, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

13.20 Avstrija z 896 novimi okužbami

V Avstriji so v preteklem dnevu ob več kot 13.800 testiranjih potrdili 896 novih okužb z novim koronavirusom, kar je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA največ, kar so jih potrdili od sobote do nedelje. V bolnišnicah je na zdravljenju 527 bolnikov, od tega jih je 96 na intenzivni negi. Največ novih okužb so kot običajno tudi v zadnjem dnevu potrdili na Dunaju, kjer imajo 259 novih primerov. Po številu novih okužb sledijo Zgornja Avstrija s 179 primeri, Tirolska s 134 in Solnograška s 96. Na avstrijskem Štajerskem so v zadnjem dnevu potrdili 49 novih okužb, na avstrijskem Koroškem pa 48.

V avstrijski prestolnici še naprej beležijo najvišje število novih okužb na ozmelju Avstrije. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
V avstrijski prestolnici še naprej beležijo najvišje število novih okužb na ozmelju Avstrije. FOTO: Lisi Niesner/Reuters


12.30 V Moskvi več kot 4500 novih okužb

V Rusiji so v zadnjem dnevu potrdili rekordnih 13.634 novih okužb z novim koronavirusom. Po številu okužb je na prvem mestu Moskva, kjer so potrdili 4501 novo okužbo. V zadnjem dnevu so potrdili še 149 novih smrti med obolelimi za covidom-19, poroča ruska tiskovna agencija Tass. V državi se v bolnišnicah zdravi 255.679 s koronavirusom okuženih ljudi, od izbruha pa so skupno našteli skoraj 1,3 milijone primerov okužb. 

12.25 Okužbe v idrijskem Varstveno-delovnem centru 

V Idriji imajo večje število okužb s koronavirusom med zaposlenimi in varovanci Varstveno-delovnega centra (enota Idrija), so sporočili z občinskega štaba civilne zaščite. A. I. 

11.10 Znova več kot 500 okužb na Hrvaškem

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili 508 novih okužb z novim koronavirusom, opravili so 4989 testov. Hrvaška je tako drugič ta teden v enem dnevu potrdila več kot 500 novih okužb.

10.05 V Indiji doslej preko sedem milijonov okužb

V Indiji je število okužb z novim koronavirusom preseglo sedem milijonov, je danes sporočilo indijsko ministrstvo za zdravje. Samo v zadnjem dnevu so potrdili skoraj 75.000 novih okužb, poročajo tuje tiskovne agencije. Indija z več kot milijardo prebivalcev je po številu okužb z novim koronavirusom na drugem mestu za ZDA in pred Brazilijo na tretjem.

image_alt
V Sloveniji 411 novih okužb, odgovorni razmišljajo o rdeči fazi


7.40 Ne več kužni Donald Trump?

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je udeležence sobotnega dogodka pred Belo hišo nagovoril z balkona svoje rezidence, po oceni zdravnika Seana Conleya ni več prenašalec novega koronavirusa. Ali to pomeni, da je bil ameriški predsednik ob včerajšnjem testiranju negativen na novi koronavirus, v Beli hiši niso komentirali, piše Reuters

image_alt
Demokratični virus: od modrokrvnežev do Trumpa


Podpornik ameriškega predsednika Donalda Trumpa. FOTO: Kyle Grillot/AFP
Podpornik ameriškega predsednika Donalda Trumpa. FOTO: Kyle Grillot/AFP


7.30 Koronavirus v Braziliji zahteval več kot 150.000 življenj

Iz Brazilije so v soboto poročali o 559 novih smrtih med okuženimi s koronavirusom in skoraj 27.000 novookuženih. V največji južnoameriški državi je tako število smrtnih žrtev preseglo 150.000. Skupno število doslej potrjenih okužb se približuje 5,1 milijonu. 

Preberite še:

Komentarji: