Kot jajce velika toča v več krajih

Arso za danes zvečer in ponoči napoveduje posamezne močnejše nevihte, izdano je oranžno opozorilo. Ozračje se bo umirilo proti jutru, deloma se bo zjasnilo.
Fotografija: Toča. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Toča. FOTO: Oste Bakal

Del države so zvečer znova zajela neurja. Uprava za zaščito in reševanje poroča o težavah na območjih občine Hoče-Slivnica, Lenarta, Laškega, Radencev, Svete Ane in Novega mesta. Med drugim je v več krajih padala tudi kot jajce velika toča.

Tako je kot jajce velika toča padala na Dolenjskem, v Lovrencu na Pohorju, Radljah ob Dravi ter na območju Metlike ter občine Semič, navaja portal neurje.si.

V Novem mestu je zaradi močnega neurja zalilo nekaj kleti in cest. Neurje s točo in močnim nalivom v kraju Štravberk na Dolenjskem, so zapisali.

Neurje z močnim vetrom je zajelo tudi območje občine Črnomelj. Veter je poškodoval nekaj streh, podrl pa tudi nekaj dreves. Po informacijah Uprave za zaščito in reševanje posredujejo gasilci in delavci cestnega podjetja.

Tudi na območju občine Hoče-Slivnica so aktivirali gasilce prostovoljnega gasilskega društva Bohova in Hoče, ki so na kraju dogodka nudili pomoč pri pokrivanju strehe.

Velika verjetno nastanka močnejših neviht je tako napovedana pretežno za Koroško, Štajersko in Dolenjsko. FOTO: Jure Eržen/Delo
Velika verjetno nastanka močnejših neviht je tako napovedana pretežno za Koroško, Štajersko in Dolenjsko. FOTO: Jure Eržen/Delo

Nevihte se z zmerno hitrostjo že pomikajo s severozahoda in zahoda proti jugu oziroma jugovzhodu. Velika verjetno nastanka močnejših neviht je tako napovedana pretežno za Koroško, Štajersko in Dolenjsko. Napovedani so nalivi, močnejšimi sunki vetra in tudi toča.

Proti jutru se bo ozračje umirilo, ko se bo tudi deloma zjasnilo, sporočajo iz Agencije za okolje (Arso). Za jutri napovedujejo delno jasno vreme, z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Najverjetnejše bodo v severnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj Celzija.