Pavlu Gantarju globa zaradi zapisa na twitterju

Prijavo je podal generalni direktor policije Anton Olaj, češ da je Gantar s svojim zapisom razžalil policijo in policiste.
Fotografija: »Člen 133,« se je na odločbo o prekršku odzval Gantar, pri čemer je v imel v mislih člen kazenskega zakonika nekdanje SFRJ o verbalnem deliktu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
»Člen 133,« se je na odločbo o prekršku odzval Gantar, pri čemer je v imel v mislih člen kazenskega zakonika nekdanje SFRJ o verbalnem deliktu. FOTO: Leon Vidic/Delo

Policija je zaradi zapisa na družbenem omrežju twitter nekdanjemu poslancu in ministru Pavlu Gantarju izrekla globo za prekršek, je na twitterju objavil Gantar. Prijavo je podal generalni direktor policije Anton Olaj, češ da je Gantar s svojim zapisom razžalil policijo in policiste. »Člen 133,« se je na odločbo o prekršku odzval Gantar, pri čemer je v imel v mislih člen kazenskega zakonika nekdanje SFRJ o verbalnem deliktu.

Olaja je zmotil Gantarjev zapis, objavljen 9. oktobra lani na twitterju, ki se je nanašal na protest 5. oktobra v Ljubljani. »Res je! Po mestu krožijo organizirane tolpe državljanov, ki na nič hudega sluteče ljudi mečejo solzivec in jih polivajo z vodo!« je zapisal. Gantar je pozneje sicer pojasnjeval, da je bil v zapisu ironičen.

Olaj pa je menil, da je zapis »že sam po sebi objektivno žaljiv, ne glede na to, kdo ga je zapisal in na koga se nanaša«, zato je podal prijavo.

Policijska postaja Dolenjske toplice je zdaj izdala odločbo o prekršku, v kateri so zapisali, da je Gantar Olaju povzročil občutek prizadetosti, s čimer je storil prekršek po zakonu po varstvu javnega reda in miru, je razvidno iz odločbe, ki jo je na twitterju objavil Gantar. Izrekli so mu globo v višini 250 evrov.

Olaj je sicer prijave za kaznivo dejanje razžalitve, žaljive obdolžitve oziroma kršenje zakona o varstvu javnega reda in miru podal proti več posameznikom, med drugim poslancu SD Matjažu Nemcu.

Preberite še:

Komentarji: