Podmladek SD imenoval začasno vodstvo

Mladi forum SD bosta kot vršilka oziroma vršilec dolžnosti začasno vodila Daša Windischer in Luka Goršek.
Fotografija: Na odstope se je danes odzval tudi Dejan Židan. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Na odstope se je danes odzval tudi Dejan Židan. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Mladi forum SD je po odstopu celotnega vodstva v sredo imenoval začasni vodji. Kot vršilka oziroma vršilec dolžnosti ga bosta vodila Daša Windischer in Luka Goršek. Takšno odločitev je sprejelo predsedstvo Mladega foruma ob prisotnosti vodstev široke mreže lokalnih klubov, so sporočili iz omenjenega podmladka.

Ob imenovanju sta sopredsedujoča podmladku napovedala »bolj napreden in aktivističen Mladi forum, katerega prva naloga bo oblikovanje novega družbenega dogovora za solidarno in okolju prijazno družbo«. Windisherjeva je napovedala, da se Mladi forum z novo ekipo vrača na glavni oder mladinskega organiziranja na evropski in svetovni ravni, Goršek pa je izrazil prepričanje, da je moč Mladega foruma predvsem v delu lokalnih organizacij, ki jih namerava nova ekipa v kratkem obiskati.Mladi forum od SD pričakuje predvsem »več udarnosti«; skupaj s stranko želijo sodelovati predvsem v boju proti podnebnim spremembam. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Mladi forum od SD pričakuje predvsem »več udarnosti«; skupaj s stranko želijo sodelovati predvsem v boju proti podnebnim spremembam. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Prihodnji teden se bo novo vodstvo podmladka sestalo tudi s predsednikom SD Dejanom Židanom. Mladi forum pri tem od SD pričakuje predvsem »več udarnosti«; skupaj s stranko želijo sodelovati predvsem v boju proti podnebnim spremembam, oblikovanju stanovanjske politike in uveljavljanju načela nič o mladih brez mladih, so sporočili.

V soboto bi Mladi forum moral sicer imeti volilni kongres, ki pa ga ne bo. Namesto tega bo potekala okrogla miza, na kateri bo navzoč zunanji minister katalonske regionalne vlade Alfred Bosch. Predsedstvo podmladka je namreč ocenilo, da postopki oblikovanja kandidatne liste za kongres niso bili vodeni pravilno, zato bo sklicalo nov kongres, so povedali za STA.

FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo


Širše vodstvo Mladega foruma SD – predsednik, podpredsednika, generalni sekretar, večina članov predsedstva ter predsednikov lokalnih klubov – je namreč v sredo sporočilo, da je nepreklicno odstopilo s položajev. Kot vzrok so navedli tudi izjemno nizko politično kulturo v Sloveniji in svoje zavedanje pomembnosti preglednosti v politiki.

Na odstope se je danes odzval tudi Židan. Dejal je, da je v Mladem forumu burno vedno, ko se približuje volilni kongres, zato ga trenutno dogajanje ne preseneča preveč. Stranka se do zdaj po njegovih besedah ni in se tudi vnaprej ne bo vtikala v njihovo delo. »Biti član Mladega foruma namreč ne pomeni biti član SD, čeprav so nekateri tudi člani SD. Je pa vodstvo Mladega foruma del vodstva SD in kot taki soodločajo. In kadar potrebujejo podporo, jo tudi dobijo, tako pa bo tudi v prihodnje,« je dejal.

Preberite še:

Komentarji: