Policisti razbili kriminalno združbo, ki je na italijanski trg prodajala gorivo

V 17 hišnih preiskavah so mariborski kriminalisti pridržali 14 ljudi, deset jih je še vedno v pridržanju. Škodo ocenjujejo na več kot tri milijone evrov.
Fotografija: Šestinštirideset kriminalistov in policistov je na podlagi odredb sodišča opravilo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih v Sloveniji. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Šestinštirideset kriminalistov in policistov je na podlagi odredb sodišča opravilo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih v Sloveniji. FOTO: Policija

Policisti iz petih policijskih uprav so v več mesecev trajajoči kriminalistični preiskavi danes razbili kriminalno združbo, ki je na območju Slovenije utajevala davke oziroma prala denar. V sedemnajstih hišnih preiskavah so kriminalisti pridržali štirinajst ljudi, od tega jih je deset še vedno v pridržanju.
 
Šestinštirideset  kriminalistov  in policistov je na podlagi odredb sodišča opravilo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih v Sloveniji. Pri preiskavah so iskali dokaze, s katerimi bodo utemeljili storitev več kaznivih dejanj davčne utaje in pranja denarja na škodo proračuna Republike Slovenije. 


Več kot tri milijone evrov škode

 
Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so kriminalisti opravili sedemnajst hišnih preiskav zoper šestnajst osumljencev in pridržali štirinajst oseb, od tega jih je deset še vedno v pridržanju. Nekatere od pridržanih oseb so po navedbah policije v preteklosti že obravnavali zaradi drugih kaznivih dejanj. Večji del pridržanih bodo v naslednjih dneh privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.
 
Mariborski policisti škodo trenutno ocenjujejo na nekaj več kot tri milijone evrov. »Po nomenklaturi ne gre za naftni derivat, ampak je to tretirano kot antikorozivno sredstvo, res pa je, da so z veriženjem in preprodajo med podjetji, ki so jih ustanovili, zakrivali sled in lažno prikazovali določena stanja in na tak način spravili v zmoto tudi Finančno upravo Republike Slovenije,« je pojasnil Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. To substanco so po besedah Munde dodelali, da je dosegla prag naftnega derivata oziroma pogonskega goriva, ki so ga v tujini nato preprodajali.
 

Komentarji: