Predstavitvena informacija

Pomagajte Boštjanu Gorencu - Pižami napisati pravljico!

Poznate Boštjana Gorenca, priljubljenega in cenjenega slovenskega pisatelja, ki ustvarja pod umetniškim imenom Pižama? Seveda!
Fotografija: Foto: Spar Slovenija
Odpri galerijo
Foto: Spar Slovenija

Tokrat je za vas pripravil nekaj izjemnega – lahko mu pomagate soustvariti dve pravljici. Takšni, ki ju boste ob kozarcu toplega mleka z veseljem prebirali svojim malčkom in jih tako zazibali v miren spanec. Kako mu lahko pomagate? Preprosto – za svojega junaka ali pravljični zaplet do 17. januarja 2019 glasujte na FB-strani Spar Slovenija.

Kozarec mleka, pižama in pravljica – recept za miren spanec
Naj bo pisatelj še tako poln domišljije, včasih potrebuje dober nasvet. Zato se je Pižama obrnil na vse uporabnike FB-strani Spar Slovenija. Kaj rečete – kateri glavni junak bo malčke bolj očaral? In kakšen naj bo zaplet, da bodo naši najmlajši ob pravljici dobili iskrice v očeh? Saj veste – bolj ko bodo otrokom pravljice všeč, bolj bodo navdušeni nad skupnim branjem. Tako pa se bo razvijala tudi njihova domišljija, krepil besedni zaklad in izboljšala bralna kultura pri nas.

Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Sodelovanje vam lahko prinese tudi nagrado
Z glasovanjem boste postali del čudovite zgodbe, ki s pomočjo sodobne digitalne tehnologije med nas spet vrača branje. Morda pa se vam ob tem še dodatno nasmehne sreča. Pižama bo med vsemi glasujočimi izbral nekaj srečnežev in jih obdaril s pravljičnimi nagradami. Zato nikar ne čakajte in glasujte tudi vi – čas imate do 17. januarja 2019.

Donacija šolskim knjižnicam
Kakšna bo prihodnost bralne kulture v Sloveniji? Pri Sparu Slovenija so prepričani, da branje pri mladih lahko ostane in postane priljubljeno, če bomo za to poskrbeli dovolj zgodaj. Zato so se odločili, da bodo ob koncu akcije Pižama & mleko izbranim slovenskim šolskim knjižnicam predali donacijo za nakup novih knjig.