Porast cen zaščitne opreme

Mladim zdravnikom se dvig cen zdi nezaslišan in barbarski.
Fotografija: Cena škatle kirurških mask je v Sanolaborju poskočila za skoraj šestkrat. FOTO: Pixnio.com
Odpri galerijo
Cena škatle kirurških mask je v Sanolaborju poskočila za skoraj šestkrat. FOTO: Pixnio.com

Ljubljana – V Sloveniji je epidemija in zdravstveni sistem čuti vsak dan večje obremenitve, so v včerajšnjem javnem pismu zapisali Mladi zdravniki: »Pri vsakodnevnem delu je potrebna ustrezna zaščita, ki pa je ni dovolj ne na primarnem nivoju ne v bolnišnicah. Poleg slabe organizacije in pomanjkljivih navodil so bili nekateri kolegi prisiljeni poskrbeti vsak zase. Ker je nekaterim dobičkarjem uspelo pred zdravstvenimi ustanovami pokupiti zaščitno opremo, razkužila in alkohol, je Vlada RS sprejela odlok o prepovedi kupovanja in trgovanja z zaščitno opremo. Sklep je prenehal veljati 15. 3. ob 19. uri, razen dela odloka, ki se nanaša na zamrznitev cen.«



Kolegi jim s terena poročajo o nerazumen porastu cen zaščitne opreme. Nakup škatle 50 zaščitnih mask je v začetku meseca stal pet evrov (brez davka), zdaj prodajalec (Sanolabor v tem primeru) za enak izdelek zahteva 28 evrov. »Glede na trenutno stanje v državi in v zdravstvenem sistemu se nam zdi takšno zaslužkarstvo barbarsko in nezaslišano,« so sklenili Mladi zdravniki.

Pred epidemijo so maske stale pet evrov. FOTO: Mladi zdravniki
Pred epidemijo so maske stale pet evrov. FOTO: Mladi zdravniki

Zdaj stane škatla 28 evrov. FOTO: Mladi zdravniki
Zdaj stane škatla 28 evrov. FOTO: Mladi zdravniki


V zvezi z zgornjim zapisom se je oglasila Suzana Peternelj Marinšek, ki ima zasebno ginekološko ambulanto in je 11. marca pri Sanolaborju za paket 50 mask tipa IIR plačala približno 50 evrov (z davkom).
 

Komentarji: