Premier in minister za kulturo o razmerah v Sloveniji z evroposlanci

Nastopili bodo tudi predstavniki medijev in varuh človekovih pravic Peter Svetina. Razpravo bomo spremljali v živo.
Fotografija: Minister za kulturo Vasko Simoniti. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Minister za kulturo Vasko Simoniti. FOTO: Leon Vidic/Delo

Premier Janez Janša in minister za kulturo Vasko Simoniti se bosta danes udeležila virtualne razprave skupine evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, vladavine prava in temeljnih svoboščin. Razprava bo o razmerah v Sloveniji, trajala bo tri ure, od 13.30 do 16.30, in bo potekala v treh delih. 

image_alt
Evropski parlament v sredo o poskusu utišanja medijev v Sloveniji


V prvem delu razprave bodo nastopili odgovorna urednica STA Barbara Štrukelj, generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc, član nadzornega odbora RTV Slovenija in vodja strokovnega odbora za medijske projekte na ministrstvu za kulturo Borut Rončevič, odvetnica in strokovnjakinja za medijsko pravo Nataša Pirc Musar ter Igor Pirkovič iz Združenja novinarjev in publicistov. Nato bosta nastopila varuh človekovih pravic Peter Svetina in vrhovna državna tožilka Mirjam Kline kot predstavnica Društva državnih tožilcev Slovenije.

V zadnji razpravi od 15.15 do 16.30 bosta nastopila premier in minister za kulturo.

Slovenski premier Janez Janša. FOTO: Joe Klamar/AFP
Slovenski premier Janez Janša. FOTO: Joe Klamar/AFP
Skupina, ki jo vodi nizozemska poslanka Sophie in 't Veld, deluje v okviru parlamentarnega odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve, v članicah EU spremlja spoštovanje vrednot EU, zlasti v kontekstu nujnih ukrepov v boju s pandemijo covida-19. Prvo razpravo o Sloveniji je opravila 5. marca. Nekaj dni zatem je o svobodi medijev v Sloveniji razpravljal tudi evropski parlament na plenarnem zasedanju.


Razpravo bomo na delo.si spremljali v živo

Preberite še:

Komentarji: