Prevalje nima le korone, ampak tudi loto milijonarja

Srečnež s stalnim prebivališčem v tej občini je zadel 3,4 milijona evrov.
Fotografija: Srečnež s Prevalj je od konca septembra milijonar. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Srečnež s Prevalj je od konca septembra milijonar. FOTO: Dejan Javornik

Prevalje – Dve leti po tem, ko so loto milijonarja dobili na Ravnah na Koroškem, so zanj zdaj bogatejši še v sosednji občini Prevalje. Občina je namreč na svoj račun že v začetku tega meseca prejela dobrih 607.000 evrov davčnega priliva iz naslova loterijskega dobitka.

Na Prevaljah so veseli tako za srečneža, ki ima stalno bivališče v njihovi občini, kot za nepričakovan priliv v občinsko blagajno. »Priznam, jaz nisem zadel na loto. Srečnežu, ki pa je, iskreno čestitam in se mu za to zahvaljujem,« pravi prevaljski župan Matic Tasič. Kako bodo na Prevaljah porabili denar, bodo odločali na seji občinskega sveta, ki bo v četrtek. »Zagotovo za to ne bomo zbirali idej med občani, kot so to počeli na Ravnah,« je napovedal župan, ki je v zadnjih dneh zaskrbljen zaradi števila okuženih občanov z novim koronavirusom.

Srečnež s Prevalj je dobitno kombinacijo konec septembra vplačal preko spleta. Po plačilu davka je dobil kar 3,4 milijona evrov. Spomnimo, da je loto milijonar z Raven na Koroškem sedmico vplačal na prodajnem mestu loterije Slovenija na Prežihovi ulici. Prinesla mu je še več kot aktualnemu loto milijonarju s Prevalj, in sicer nekaj več kot 3,9 milijona evrov. Na Ravnah so priliv v višini 690.000 evrov v občinski proračun namenili za več naložb. 

Če bi v šali, malo pa tudi zares, upoštevali trend, lahko naslednji dobitek v Mežiški dolini pričakujemo na jesen čez dve leti, srečni dobitnik ali dobitnica pa bo doma iz občine Mežica. 

Komentarji: