Rogla z investicijami v zimo in poletje

V Uniturju presegli načrte, prenovili hotel Rogla, izboljšali ponudbo na smučiščih, poleti še atrakacija Pot med krošnjami Pohorja
Fotografija: Planja, vrh Rogle, v torek. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Planja, vrh Rogle, v torek. FOTO: Brane Piano

Rogla – Najstarejši hotel Rogla iz leta 1983 na vrhu Zreškega Pohorja je doživel temeljito prenovo in posodobitev po projektu arhitekta Dejana Laha in biroja Enota. Do decembra so lastniki iz Uniturja na Rogli in v Termah Zreče našteli 48.000 gostov in 180.000 prenočitev, v svojih treh hotelih na Rogli in dveh v Zrečah ter v apartmajih pa si zdaj obetajo še boljši obisk.

Novembra je minilo leto dni od izčlenitve turistične dejavnosti Uniorja v hčerinsko družbo Unitur, ki jo vodita izvršna direktorja Barbara Soršak in Aleš Slapar. Zaradi dolgov do bank Unior načrtuje prodajo Uniturja, na vprašanje, kako daleč je postopek, pa je Soršakova odgovorila: »To je vprašanje za upravo Uniorja, našega lastnika in za delničarje. Nimam pa informacij, da bi se zdaj kaj dogajalo.«

V družbi Unitur s 310 zaposlenimi so lanske prihodke povečali za šest odstotkov, načrte pa presegli za tri odstotke. V enajstih mesecih so tako ustvarili 18,2 milijona evrov prihodkov. V Termah Zreče so našteli 150.000 kopalcev, gostili so 3000 vrhunskih športnikov in 11.000 pacientov na rehabilitaciji.

Hotel Rogla v pohorskem slogu

Po projektu arhitekta Dejana Laha iz biroja Enota so ob prigrajenem hotelu Planja »v tradicionalnem pohorskem slogu s sodobnimi elementi« prenovili hotel Rogla in njegovih 88 sob spremenili v trizvezdično nastanitev superior. Hotelu, v katerem so od njegovega odprtja pred 35 leti ustvarili 900.000 prenočitev, je Lah vdihnil barve in materiale Pohorja – les in kamen sta osvetljena s toplimi bakrenimi lučmi. »Na Rogli imajo gostje že vse, izziv je bil le, kako bivanje v sobah narediti še bolj udobno in prijetno,« je povedal Lah. Prenova je stala 3,2 milijona evrov in je bila končana v samo 123 dneh.

Pod Planjo že, na Jurgovem prihodnji teden

Na Rogli so imeli prejšnjo zimo v 100 smučarskih dneh 202.000 smučarjev, letos pa bo Slaparjevih besedah računajo na še večji obisk. Trenutno delajo žičniške naprave na območju Planje in pod njo, do 20. decembra pa bodo odprta tudi smučišča na Jurgovem.

Lani so dodatno investirali v zasneževanje, letos pa 400.000 evrov v tekoči trak za smučarje, deskarje in gibalno ovirane v otroškem snežnem parku ter kočo pri Uniorčku, postajališče za 40 avtodomov z vsemi priključki in sanitarijami, kupili pa so tudi povsem avtomatiziran stroj za servisiranje smuči. Vso zimo in posebej ob koncih tedna smučarjem ponujajo zabavo ob druženju pri kočah.

Pot med krošnjami

Soršakova pa na Rogli napoveduje tudi novosti za poletje. Ob že znani ponudbi za goste in izletnike bodo sredi poletja odprli 4,5 milijona evrov vredno Pot med krošnjami Pohorja, kilometer dolg in od 20 do 35 metrov visoko dvignjen lesen sprehod z razgledi na vse strani Pohorja. Investicije se lotevajo skupaj s tujim partnerjem in občino Zreče kot lastnico zemljišča.

Komentarji: