Sandi Češko edini lastnik Studia Moderna

Vlagatelji so izstopili iz družbe, ki se ukvarja predvsem s spletno prodajo izdelkov za dom.
Fotografija: »Nekaj mesecev sem delal na tem, da Studio Moderna pride k meni,« je dejal Sandi Češko. FOTO: Jure Eržen/ Delo
Odpri galerijo
»Nekaj mesecev sem delal na tem, da Studio Moderna pride k meni,« je dejal Sandi Češko. FOTO: Jure Eržen/ Delo

Sandi Češko je prevzel Studio Moderna, podjetje za spletno trgovino in oglaševanje neposredno potrošnikom, ki deluje predvsem v Srednji in Vzhodni Evropi. Češko, ki je ustanovil Moderno leta 1992, bo družbo prevzel prek finančne družbe Studio Moderna Founders B. V. Vlagatelji, med drugim General Atlantic ter sklad Templeton, bodo iz družbe izstopili. Kot je za Delo povedal Češko, je zdaj edini lastnik družbe, o vrednosti transakcije pa ne želi govoriti. »Seveda sem zadovoljen. Sem delal nekaj mesecev na tem, da pride k meni. Nisem bil edini v procesu,« je še dejal Češko. 

image_alt
Koga je v SD pripeljal Sandi Češko in zakaj?

Studio Moderna združuje več blagovnih znamk izdelkov za dom, med drugim znamko vzmetnic Dormeo in kuhinjsko posodo Delimano. V zadnjem desetletju je družba svojo prodajo razširila v več kot 20 držav Srednje in Vzhodne Evrope ter vzpostavila mrežo več kot 20 milijonov kupcev, pojasnjujejo v družbi. »Studio Moderna je prepričljiva platforma za potrošnike z znatnim potencialom za rast. Veselim se nadaljnje rasti podjetja,« je med drugim dejal Češko.

Preberite še:

Komentarji: