Šarec: Če Krajčič ne bo odstopil, bo težko še član LMŠ

Darij Krajčič razmišlja, da bi preklical odstopno izjavo.
Fotografija: Darij Krajčič: Več pravnih strokovnjakov me je opozorilo, da to vseeno ni bila kraja. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Darij Krajčič: Več pravnih strokovnjakov me je opozorilo, da to vseeno ni bila kraja. FOTO: Jože Suhadolnik

Nov preobrat v primeru »ukraden sendvič«. Poslanec LMŠ Darij Krajčič namreč razmišlja, da bi preklical odstopno izjavo, potem ko je ukradel sendvič. »Do ponedeljka imam možnost, da si premislim,« je rekel poslanec Krajčič.



Sprva je odstopil, ker je pozornost vzbudila njegova izjava, izrečena na seji odbora za kmetijstvo, da v trgovini ni plačal sendviča. To je storil, da bi dokazal, da noben nadzor ni popoln, potem ko je Evropo in Slovenijo zajela afera s spornim poljskim mesom. Prepričan je, da je bil to »zgolj družbeni eksperiment«.


 

»Pravni strokovnjaki pravijo, da ni šlo za krajo«


»Nedvomno sem storil veliko neumnost, od tega ne bežim,« je znova zatrdil, a pristavil: »Več pravnih strokovnjakov me je opozorilo, da to vseeno ni bila kraja. Moj namen ni bil, da bi sendvič ukradel, ga skril in odnesel drugam, ampak sem šel nazaj v trgovino in ga plačal.«

Vprašanje je tudi, kaj bi njegova morebitna sprememba pomenila za stranko LMŠ, saj je vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović že povedal, da je odstop edina možna odločitev. Za zdaj so še brez komentarja.

Premier Marjan Šarec je v odzivu na Krajčičevo napoved razmisleka o odstopu povedal, da bo v primeru neodstopa težko še član LMŠ. Sicer verjame, da bo Krajčič temeljito premislil tako o svojem dejanju kot tudi o tem, da je svoj odstop že podal ter kaj bi pomenilo, če svoje napovedi odstopa ne bi uresničil. Dodal pa je, da Krajčiča nihče ne more prisiliti, naj odstopi, saj so poslanci avtonomni.

Komentarji: