SMC v tekmo za župana Ljubljane pošilja Dragana Matića

Matić je četrti znani kandidat za prvega moža prestolnice. Ob Zoranu Jankoviću sta pred njim kandidaturi napovedala še Anže Logar iz SDS in kandidat stranke Dobra država Smiljan Mekicar.
Fotografija: Matić je član izvršnega odbora SMC, predsednik sveta SMC in mestni svetnik občine Ljubljana. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Matić je član izvršnega odbora SMC, predsednik sveta SMC in mestni svetnik občine Ljubljana. FOTO: Jure Eržen/Delo

SMC v tekmo za župana Mestne občine Ljubljana pošilja predsednika sveta stranke in vodjo svetniškega kluba SMC v ljubljanskem mestnem svetu Dragana Matića. Kandidaturo bo predstavil v ponedeljek, so sporočili iz SMC. Gre za četrto napovedano kandidaturo za župana prestolnice.

Matić je član izvršnega odbora SMC, predsednik sveta SMC in mestni svetnik občine Ljubljana. V prejšnjem mandatu je bil poslanec DZ in predsednik odbora DZ za kulturo, ki mu predseduje tudi v ljubljanskem mestnem svetu. Po izobrazbi je doktor zgodovinskih znanosti, v preteklosti je v dveh mandatih vodil Arhiv RS.

Razloge za kandidaturo ter osnovne točke svojega programa bo predstavil v ponedeljek pod arkadami Plečnikove tržnice v bližini Zmajskega mostu v Ljubljani, so sporočili iz stranke.Na lokalnih volitvah pred štirimi leti, na katerih je SMC nastopila prvič, sicer ni bil izvoljen noben od njenih kandidatov za župana. V Ljubljani je tedaj za župana kandidiral Aleš Avbreht. V ljubljanskem mestnem svetu pa je SMC na prejšnjih volitvah dobila šest mest.

Matić bo sicer tretji kandidat, ki bo za županski stolček izzval aktualnega župana Zorana Jankovića, ki Ljubljano vodi od leta 2006. Pred njim sta kandidaturo napovedala že poslanec SDS in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar ter kandidat stranke Dobra država Smiljan Mekicar.

Komentarji: