Super 50 zadnjič– v letu 2019

V ponedeljek dodatno branje v Delu in Slovenskih novicah.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić

Kranjskogorski župan Jani Hrovat je podjetnik, ki meni, da zasluži dovolj, da je lahko filantrop – nagrado za svoje delo daje naprej; stavi na trajnostni in visokoturistični razvoj; gornik, smučar in jadralni padalec, ki želi spraviti Kranjsko Goro v še boljšo kondicijo. Njegova hči Meta je vrhunska zimska športnica.
 
In v mrzlih mesecih moramo kožo zaščititi pred nizkimi zunanjimi temperaturami in toplim, suhim zrakom v zaprtih prostorih.
Če pa bi človek lahko v živo spremljal dogajanje v neskončno velikem številu svojih celic, v organih in tkivih, bi bilo najbolj vznemirljivo opazovati tekmovanje med moštvoma zlih, prostih radikalov in dobrih, koristnih antioksidantov.

V dvanajstem mesecu pa ponavadi zbolimo še za eno trdovratnostjo – nakupovalno mrzlico. Ali pa vročico, kakor vam drago. Bolje, predrago.

Na Gregorčevi kmetiji v gorenjskih Podbrezjah smo doživeli tradicionalno kmečko družino s prilastkom demokratičnosti. Prizore, vredne Poletja spod čopiča Ivane Kobilce. Družina Galič, ki ji načelujeta Cita in Jože, pa je, poleg ljubezni, prepojena še z glasbo.

Eden najbolj dišečih simbolov bogastva vonja po cimetu, za konec pa manj pa manj prijetna vest za veseljake – vino ni vedno le glavni igralec decembrskih norčij, ampak tudi primerno darilo.
 

Komentarji: