Tudi danes nevihte, a večjih nevšečnosti ni bilo

Predvsem na Štajerskem so imeli tekom dneva težave z navihtami.
Fotografija: Nevihtno nebo FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Nevihtno nebo FOTO: Shutterstock

Ljubljana - Nad Slovenijo so se ponovno zgrnili nevihtni oblaki, predvsem na Štajerskem so imeli težave z nevihtami. Na Ptuju so večje količine padavin zalile klet stanovanjske hiše, zato so gasilci izčrpali približno pet kubičnih metrov vode. Prav tako je voda zalila nekaj glavnih cest v Prevaljah.

Podrobnejše podatke o nevarnosti toče si lahko ogledate TUKAJ.
 

Jutri dopoldan sonce, popoldan nevihte


V petek zjutraj in dopoldne bo razmeroma sončno. Popoldne pa se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo zavlekle tudi v večer in v noč na soboto. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju 18, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto zjutraj bo še nastalo nekaj ploh ali neviht, čez dan se bo razjasnilo. Popoldne bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti, možna bo še kakšna ploha. V nedeljo bo sončno in poletno toplo.

Vremenska slika: Nad Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje topel in vlažen zrak.Napoved za sosednje pokrajine: Razmeroma sončno bo, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj krajevnih neviht. V petek bo večji del dneva dokaj sončno, popoldne pa se bodo od juga začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo zvečer in v noči na soboto zajele vse sosednje pokrajine.

Biovreme: Sprva bo vremenski vpliv ugoden, v drugi polovici dneva bodo občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave.

Komentarji: