Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Tudi med prazniki bo toplo

Največ možnosti za krajevne padavine bo v torek in četrtek, nato pa bo vreme spet primerno za aktivno preživljanje prostih dni.
Motiv iz parka, zelenice v Radovljici, Slovenija 15.aprila 2016.
[parki,zelenice,drevesa,trava,prosti čas,sprostitev,ležalniki,otroški vozički,druženje,družba,motivi]
Motiv iz parka, zelenice v Radovljici, Slovenija 15.aprila 2016. [parki,zelenice,drevesa,trava,prosti čas,sprostitev,ležalniki,otroški vozički,druženje,družba,motivi]
Ba. Pa., STA
23. 4. 2018 | 13:06
23. 4. 2018 | 14:02
2:43
Ljubljana – Nadpovprečne temperature, ki so zajele Slovenijo, bodo v prihodnjih dneh nekoliko popustile, vendar večjih sprememb niti med prazniki ni pričakovati, je za STA povedala dežurna meteorologinja Veronika Hladnik. Največ možnosti za krajevne padavine bo v torek in četrtek, nato pa spet kaže na vreme, ki bo omogočalo aktivno preživljanje prostih dni.

Hladnikova je dejala, da so v zadnjih dneh povprečne temperature najmanj pet do osem stopinj Celzija nad običajnim povprečjem. »Najvišje temperature so bile te dni res zelo visoke za april, saj so presegle 25 stopinj Celzija. V Črnomlju smo v nedeljo namenili celo 30,1 stopinje Celzija, kar je za ta čas izjemna temperatura,« je dejala meteorologinja.

Letošnji april je tudi glede na tridesetletno povprečje okoli tri stopinje toplejši od običajnih, podobno vreme bo vztrajalo do konca meseca. Po njenih besedah so bili vsi štirje letošnji meseci zunaj povprečja, januar in april sta bila toplejša, februar in marec pa precej bolj hladna.

Danes se bo še nadaljevalo zelo toplo vreme, bodo pa predvsem na severovzhodu države nastale plohe, popoldne tudi posamezne nevihte. Krepil se bo jugozahodni veter, najvišje dnevne temperature pa bodo vztrajale med 23 in 29 stopinjami Celzija.

Največ možnosti za krajevne padavine bo v torek, ko bo prehodno zapihal severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka burja. Po večinoma sončni sredi bo oblačnost v četrtek spet naraščala. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa začele pojavljati padavine, deloma plohe in nevihte.

Temperature bodo po besedah Hladnikove nekoliko padle na bolj normalne za ta letni čas, kot za zdaj kaže, pa bo vreme ugodno tudi za vse načrtovane izlete v času praznikov. Vsaj za zdaj kaže, da bo od petka do ponedeljka zelo majhna verjetnost za kakšne padavine, tudi temperature bodo še vedno med 20 in 25 stopinjami Celzija.

Kakšne večje vremenske spremembe po besedah dežurne meteorologinje za zdaj ni pričakovati. Le petek bo po četrtkovih padavinah nekoliko hladnejši, med 15 in 20 stopinjami Celzija, a bo prehodna ohladitev zgolj enodnevna in že v soboto bo spet pričakovati toplejše vreme. Za naprej pa ne kaže na kakšne večje spremembe.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine