UKC: Nenaden porast poškodovanih bi lahko pomenil kolaps sistema

Ker zdravstveni sitem zaradi epidemije deluje na skrajni meji zmožnosti, ljudi prosijo, naj se po nepotrebnem ne izpostavljajo tveganim aktivnostim.
Fotografija: Zaradi poledice bodite previdnejši, obujte primernejšo obutev in se izogibajte tveganim aktivnostim. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Zaradi poledice bodite previdnejši, obujte primernejšo obutev in se izogibajte tveganim aktivnostim. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ob prvem sneženju, tako kot običajno vsako leto, zaradi posledic padcev na ledu in prometnih nesreč, v UKC Ljubljana pričakujejo porast števila poškodovancev. Ker letos zaradi epidemije UKC Ljubljana in celoten zdravstveni sistem deluje na skrajnih mejah svojih zmožnosti, opozarjajo, da bi nenaden in velik prirast pacientov lahko pomenil kolaps sistema. 

image_alt
Ob sneženju kaos na cestah


Zdravstveno osebje je namreč prerazporejeno na covid oddelke. Zato vljudno prosijo vse ljudi, naj se ne izpostavljajo aktivnostim, ki bi lahko pripeljale do tega, da bi nenadoma potrebovali obravnavo v urgentnih ambulantah.


 
»Pri tem ponavljamo poziv prebivalcem, da upoštevajo vse ukrepe za zamejevanje epidemije, saj se bomo z manjšim številom bolnikov s covidom lahko v večjem obsegu posvetili vsem aktivnostim UKC Ljubljana, ki trenutno potekajo v omejenem obsegu,« je poudaril travmatolog Uroš Tominec.

Komentarji: