V novomeški bolnišnici doslej cepili skoraj polovico zaposlenih

Med cepljenimi je tudi strokovni direktor Milivoj Piletič, ki v cepivu vidi edino možnost za končanje epidemije in vrnitev v normalno življenje.
Fotografija: Cepljenje proti koronavirusu poteka tudi novomeški bolnišnici. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Cepljenje proti koronavirusu poteka tudi novomeški bolnišnici. FOTO: Leon Vidic/Delo

Novo mesto – V novomeški bolnišnici se zdravi 94 bolnikov, ki so okuženi z novim koronavirusom, od tega 17 bolnikov na intenzivnem oddelku. S cepljenjem proti nevarni bolezni covid-19 so začeli konec lanskega leta. Skoraj polovica njihovih zaposlenih je bolezen prebolela ali je že bila cepljena.

»Prve odmerke cepiva smo namenili zaposlenim, ki delajo z najtežjimi covid bolniki. V prihodnjih dneh pa bodo zaposleni cepljeni po prednostni listi glede na starost oziroma ogroženost. Vsi, ki so bili cepljeni, se zaenkrat počutijo dobro in nimajo nobenih stranskih učinkov,« je sporočila Milena Kramar Zupan, direktorica osrednje bolnišnice na Dolenjskem.


Primarij brez pomisleka zavihal rokav


Med že cepljenimi je tudi njihov strokovni direktor primarij Milivoj Piletič, ki je prvi odmerek cepiva prejel pred tednom dni in doslej ni zaznal nobenih stranskih učinkov ter se počuti odlično. Kot zdravnik apelira na vse ljudi, naj se poslužujejo virov, ki so kredibilni in naj ne podlegajo teoretikom zarote, ki so za svojih pet minut slave pripravljeni izreči marsikaj, velikokrat pa se posledic svojih dejanj niti ne zavedajo.

Primarij Milivoj Piletič se je za cepljenje odločil predvsem zato, ker ne želi z virusom okužiti svoje družine. FOTO: Bojan Rajšek/Delo
Primarij Milivoj Piletič se je za cepljenje odločil predvsem zato, ker ne želi z virusom okužiti svoje družine. FOTO: Bojan Rajšek/Delo


Kot družinski človek se je odločil za cepljenje tudi zato, ker si poleg svoje družine še posebej ne želi okužiti svoje 90-letne mame, katere zdravje je že tako ali tako krhko. Pravi, da je spremljal strokovno literaturo in da nima nobenega razloga, da ne bi verjel znanosti, zato je brez pomisleka zavihal svoj rokav, cepivo pa označuje kot edino možnost za končanje epidemije in vrnitev v normalno življenje, ko »bomo spet lahko obiskovali koncerte, piknike, se usedli na kavo in videli obraze brez mask«.

Komentarji: