Včerajšnja eksplozija povzročila veliko materialno škodo, preiskave še v teku

Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da so vsi poškodovani delavci utrpeli le lahke telesne poškodbe, preostali zaposleni v proizvodnji so bili evakuirani.
Fotografija: FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
FOTO: Igor Mali

Policijska uprava Ljubljana je danes potrdila, da je bil vzrok včerajšnje eksplozije v Pekarni Grosuplje, v kateri je bilo sedem ljudi poškodovanih, plin.

Kot smo poročali, je v pekarni zaradi eksplozije, ki so jo močno čutili tudi okoliški prebivalci, izbruhnil požar, ki pa je bil ob posredovanju 16 gasilcev PGD Grosuplje kmalu pod nadzorom.

FOTO: PGD Grosuplje
FOTO: PGD Grosuplje


Policisti so bili o eksploziji obveščeni včeraj okoli 14. ure, ob njih in gasilcih so v akciji intervenirali še reševalci. Danes je Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana potrdila, da so vsi poškodovani delavci utrpeli le lahke telesne poškodbe, preostale zaposlene v proizvodnji pa so evakuirali iz objekta.

FOTO: PGD Grosuplje
FOTO: PGD Grosuplje


Zaradi obsežnosti in zahtevnosti ogleda ter vzpostavitve pogojev za delo so z ogledom pričeli danes. Po prvih ugotovitvah ob ogledu in zbranih obvestilih so potrdili, da je bil vzrok za eksplozijo plin, okoliščine eksplozije pa še preverjajo. V Pekarni Grosuplje je nastala velika materialna škoda, preiskava in zbiranje obvestil pa potekata v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

FOTO: PGD Grosuplje
FOTO: PGD Grosuplje


Pekarna sicer zaposluje okrog 200 delavcev in je ena največjih domačih pekarn v Sloveniji. Letno proizvedeno količino pekovskih izdelkov merijo v milijonih kilogramov. Izdelujejo več kot petdeset vrst kruha in pekovskega in ducat finega peciva. 

FOTO: PGD Grosuplje
FOTO: PGD Grosuplje

Komentarji: