Vlada imenovala nove državne sekretarje

Vlada je za državnega sekretarja na zdravstvenem ministrstvu imenovala Tomaža Pliberška, na okoljskem Aleša Prijona in Marka Mavra. V kabinet predsednika vlade pa prihaja državni sekretar za malo gospodarstvo Franc Vesel.
Fotografija: Vlada na seji vlade imenovala državne sekretarje na ministrstvih za okolje in zdravje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Vlada na seji vlade imenovala državne sekretarje na ministrstvih za okolje in zdravje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Na predlog obeh ministrov – Simona Zajca in Aleša Šabedra –, ki sta pred državnim zborom zaprisegla včeraj, je vlada imenovala nove državne sekretarje.

Okoljski minister Zajc je v svojo ožjo ekipo izbral dosedanjega državnega sekretarja Aleša Prijona, pristojnega za področje prostora, in Marka Mavra, prav tako dosedanjega sodelavca na okoljskem ministrstvu. Desna roka Šabedra pa bo Tomaž Pliberšek, doktor znanosti s področja gradbeništva, ki je od februarja zaposlen kot direktor občinske uprave v Radencih. Občino vodi Roman Leljak, ki je poznan tudi kot publicist in ljubiteljski raziskovalec, ki v arhivih išče dokumente o delovanju nekdanje Udbe.

Od leta 2006 je bil v Adrii Airways namestnik vodje posadk, v letih od 2009 do 2019 pa je vodil več različnih projektov, med drugim je bil vodja projektne faze mednarodnega projekta Move, DEM, vodja projekta v okviru Fundacije za šport, vodja več različnih projektov na fakulteti za gradbeništvo s področja letalstva, Loptreg, SmartLab, vodja komisije za promocijo na fakulteti za gradbeništvo, LEA Spodnje Podravje. Od leta 1992 do leta 2006 je vodil tudi Letalsko šolo Aerokluba Ptuj.

Vlada pa je – kot smo na Delu že napovedovali – imenovala tudi novega državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Premier Marjan Šarec je pred kratkim pojasnil, da so šli z imenovanjem državnega sekretarja za malo gospodarstvo na roko Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), kjer so po njegovih besedah čutili, da so premalo slišani in da jih vlada ne upošteva dovolj: »Tukaj smo jim šli na roko z imenovanjem, bili smo proaktivni.«

Preberite še:

Komentarji: