Vlada razrešila vodjo direktorata za medije in študijskega centra

Nova voditeljica direktorata za medije bo Uršula Menih Dokl, Tomaž Ivešič pa bo novi vršilec dolžnosti direktorja Študijskega centra za narodno spravo.
Fotografija: Vlada je zamenjala direktorja direktorata za medije na ministrstvu na kulturi. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Vlada je zamenjala direktorja direktorata za medije na ministrstvu na kulturi. FOTO: Blaž Samec/Delo

Vlada je na današnji seji razrešila Ivana Ovna s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za medije na ministrstvu za kulturo in na to mesto imenovala Uršulo Menih Dokl. Poleg tega je dala soglasje k imenovanju Tomaža Ivešića za vršilca dolžnosti direktorja Študijskega centra za narodno spravo.

Vlada je Ovna s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za medije razrešila s ponedeljkom. Od torka pa do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za obdobje šest mesecev, bo direktorat kot vršilka dolžnosti generalnega direktorja vodila Uršula Menih Dokl, je zapisano v gradivih po seji vlade.

Poleg tega je vlada danes dala soglasje k razrešitvi Andreje Valič Zver z mesta direktorice javnega zavoda Študijski center za narodno spravo. S soboto bo vodenje centra kot vršilec dolžnosti direktorja prevzel Tomaž Ivešić, in sicer do imenovanja direktorja javnega zavoda, vendar največ za dobo enega leta. Valič Zverova je odstopila v začetku oktobra po tistem, ko je svet centra začel postopek njene razrešitve zaradi domnevnih nepravilnosti pri vodenju centra.

Tednik Reporter je poročal, da pri očitkih na njen račun ne gre zgolj za ugotovitve revizije poslovanja zavoda, ki je pokazala, da je Valič Zverova nekaj let zaradi računovodske napake prejemala previsoko plačo, ampak so ji očitali tudi, da ni ustrezno ukrepala v zvezi z domnevno spornim ravnanjem uslužbenca centra. Valič Zverova je center vodila vse od njegove ustanovitve leta 2008.

Preberite še:

Komentarji: