Zagorelo v industrijski coni Laze, evakuirali vse zaposlene

Požar so kmalu omejili, da se ni več širil, kasneje pa ga povsem pogasili.
Fotografija: Požar so kmalu omejili.FOTO: Gasilsko reševalna služba Kranj
Odpri galerijo
Požar so kmalu omejili.FOTO: Gasilsko reševalna služba Kranj

V industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju je zagorelo. Požar so kmalu omejili, da se ni več širil, kasneje pa ga povsem pogasili.

Po prvih podatkih je zagorelo pod nastreškom z vec zabojniki, plastičnimi zbiralniki in tovornim vozilom. Pogorel je tudi nadstrešek. Evakuiranih je bilo 30 zaposlenih oziroma celoten kompleks industrijske cone, so sporočili s policijske uprave (PU) Kranj.

Kranjski gasilci so v bližnjem potoku Trenča namestili lovilne pregrade in pivnike za preprečitev onesnaženja. Gasilci so na kraju razkopavali pogorišče in iskali posamezna žarišča. Pogoreli material so premestili v varno cono. Poškodovan ni bil nihče. Morebitno vsebino zabojnikov in zbiralnikov še preverjajo.

FOTO: Gasilsko reševalna služba Kranj
FOTO: Gasilsko reševalna služba Kranj


Prve meritve kažejo, da na kraju v ozracju in vodi trenutno ni nevarnih snovi. »Območje do nadaljnjega ostaja zaprto, prav tako cesta. Dostop za stanovalce je omogočen. Stanovalci naj zaprejo okna in naj ne hodijo na območje. V primeru morebitne evakuacije upoštevajte ukrepe pristojnih na kraju,« so opozorili kranjski policisti. 

FOTO: PU Kranj
FOTO: PU Kranj

Komentarji: