Zaposleni v centrih napovedali opozorilno stavko 9. januarja

Zaradi nevzdržnih delovnih razmer, ki so posledica kadrovske podhranjenosti, bodo člani sindikata Since07 prekinili delo
Fotografija: Center za socialno delo Vič, Ljubljana, 03. Avgust 2015. [ sociala, cosialno delo, odpis dolga] Foto Igor Zaplatil/delo
Odpri galerijo
Center za socialno delo Vič, Ljubljana, 03. Avgust 2015. [ sociala, cosialno delo, odpis dolga] Foto Igor Zaplatil/delo

Ljubljana - Delovne razmere v centrih za socialno delo so nevzdržne, zlasti zaradi vse večjega števila nalog, ki se jim jih nalaga, in kadrovske podhranjenosti, trdijo predstavniki Sindikata Centrov za socialno delo Since07.

ljub temu, da so v letih 2017 in 2018 dobili 117 novih sodelavcev, po podatkih ministrstva za delo, družino in socialne zadeve se je število zaposlenih povečalo za 11 odstotkov, to ni občutno izboljšalo stanja na centrih.

Po oceni sindikata bi za normalizacijo razmer morali zaposliti vsaj še 300 ljudi. Ker jim je zmanjkalo tolerance do odlaganja rešitve kadrovskega vprašanja, napovedujejo za sredo, 9. januarja 2019, opozorilno stavko. Če se v tednu ali dveh po tem pristojno ministrstvo ne bo ustrezno odzvalo, bodo izvedli stavko v večjem obsegu. 

Preberite še:

Komentarji: