Zaradi nestabilnega ozračja nastajajo tudi nevihte

Konec tedna se obeta toplejše vreme, saj bodo termometri znova kazali 15 stopinj Celzija.
Fotografija: Vremenska napoved FOTO: Arso
Odpri galerijo
Vremenska napoved FOTO: Arso

Precej se je ohladilo, ponekod po Sloveniji je padala sodra. Tako je bilo v Rakeku:



Blaž Šter, dežurni prognostik na Agenciji za okolje (Arso), je pojasnil, da je bilo v ponedeljek ozračje nestabilno, saj je v višinah še zelo hladen zrak, pri tleh pa bolj topel in zato so se pojavljale nevihte. Te so za ta čas sicer res nekoliko nenavadne, saj smo jih bolj vajeni proti koncu pomladi, je povedal Šter.

Popoldne so ponekod lahko pričakovali takšne nevihte z močnim plohami, zapihal pa je tudi okrepljen severni veter. Meja sneženja se je spustila do 500 metrov.  

V torek se bo razjasnilo in bo vremensko bolj umirjen dan, še vedno pa bo ponekod pihal okrepljen severni veter. Jutro bo zelo mrzlo, od minus šest do nič stopinj Celzija, ponekod, kjer je danes nekoliko pobelilo, bodo temperature še nekoliko nižje.

»V sredo nas čaka še ena epizoda s padavinami, lahko bo snežilo tudi v krajih s precej nizko nadmorsko višino,« je pojasnil Šter.

Nato se znova obeta toplejše vreme, konec tedna bodo termometri znova kazali 15 stopinj Celzija, a za natančnejše napovedi je treba še nekoliko počakati.

Imate fotografije ali posnetke današnjega vremenskega dogajanja? Pošljite nam jih preko spodnjega obrazca!

Več iz te teme:

Komentarji: