Zaradi prenove Pahorjev urad začasno v Vili Podrožnik

Obnova, ki poteka že od junija lani, med drugim vključuje energetsko obnovo oken v vseh treh nadstropjih urada. Predvidoma do konca avgusta bo Borut Pahor svoje delo opravljal v Vili Podrožnik.
Fotografija: Stavba predsedniške palače je bila že v zasnovi namenjena predstavnikom državne oblasti. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Stavba predsedniške palače je bila že v zasnovi namenjena predstavnikom državne oblasti. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana – Predsednik Borut Pahor bo od danes do predvidoma konca avgusta svoje delo opravljal v protokolarnem objektu Vila Podrožnik, saj bo v tem času potekala prenova predsedniške palače. Pri obnovitvenih delih sodeluje tudi Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, saj ima palača status kulturnega spomenika, so sporočili iz predsednikovega urada.

Obnova, ki poteka že od junija lani, med drugim vključuje energetsko obnovo oken v vseh treh nadstropjih urada predsednika republike. Kot pojasnjujejo v uradu, je sanacija oken povezana tudi z zavezo države za zmanjšanje energetske porabe, predvsem pa z zelo slabim stanjem oken.


 

Prenavljali bodo tudi Erjavčevo cesto


Mestna občina Ljubljana (MOL) pa bo v istem času izvajala tudi prenovo Erjavčeve ceste skupaj z delom neposredno pred predsedniško palačo. Urejanje ceste se bo začelo v prvi polovici julija in bo potekalo do pozne jeseni. »Vsaj do konca avgusta bo zaprt vhod v palačo z Erjavčeve ceste in se bo uporabljal vhod z Gregorčičeve ulice, omejen bo tudi prometni in parkirni režim pred predsedniško palačo,« so sporočili iz urada.

Borut Pahor pred Vilo Podrožnik, kjer bo predvidoma do konca avgusta opravljal svoje delo. FOTO: Jure Eržen/Delo
Borut Pahor pred Vilo Podrožnik, kjer bo predvidoma do konca avgusta opravljal svoje delo. FOTO: Jure Eržen/Delo

 

Dodatnih stroškov zaradi preselitve ne bo


Tako bo del urada predsednika republike, skupaj s Pahorjem, svoje delo v času obnove opravljal v protokolarnem objektu Vila Podrožnik. Na uradu so zagotovili, da delna selitev v Vilo Podrožnik ne bo povzročila nobenih dodatnih stroškov. »Z začasno selitvijo bo omogočeno nemoteno delo predsednika in njegovega urada, pri čemer bodo največje protokolarne aktivnosti še vedno pripravljene v Kristalni dvorani predsedniške palače,« so še pojasnili.
 

Komentarji: