Zdravstveni resor naj bi pripadel LMŠ

Pogajalci bodoče koalicije so pripravili predlog razdelitve resorjev.
Fotografija: FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Ljubljana – Generalni sekretarji strank LMŠ, SD, SMC, Desus in Sab so na današnjem tretjem srečanju o delitvi vladnih resorjev v bodoči koaliciji pripravili predlog razdelitve, ki pa še ni dokončen, saj se morajo o tem posvetovati še v svojih strankah. Usklajevanje bodo nadaljevali v petek, neuradno pa naj bi zdravstveni resor vendarle pripadel LMŠ.

LMŠ naj bi poleg zdravstva in financ dobila še vodenje ministrstev za javno upravo, notranje zadeve in kohezijo. Izobraževanje bi pripadlo SD, ki bi imela skupaj tri ministre, gospodarstvo pa SMC. Ta naj bi imela med štirimi tudi zunanjega ministra.

Kot je znano že od prej, bi stranka Sab vodila dve ministrstvi, med drugim infrastrukturno. Desusu pa bi poleg obrambnega pripadlo še kmetijsko ministrstvo.

Predsednik SMC Miro Cerar naj bi prevzel zunanje ministrstvo, Zdravko Počivalšek bi ostal minister za gospodarstvo, predsednik stranke Desus Karl Erjavec pa naj bi prevzel obrambno ministrstvo. Predsednica Saba Alenka Bratušek naj bi dobila ministrstvo za infrastrukturo, predsednik SD Dejan Židan pa naj bi postal predsednik državnega zbora.

Preberite še:

Komentarji: